Дългогодишната и целенасочена дейност по осигуряване на достъпна среда и

...
Дългогодишната и целенасочена дейност по осигуряване на достъпна среда и
Коментари Харесай

Държавни институции ще ползват опита на Община Бургас за осигуряване на достъпна среда

Дългогодишната и целенасочена активност по обезпечаване на налична среда и равни благоприятни условия за хората с трайни увреждания на екипа на Община Бургас поучи справедливо самопризнание.

От идващия месец държавните чиновници от централните и локалните администрации ще могат да преминат онлайн курс за самообразование по тематиката налична администрация за хората с трайни увреждания. Образователните материали се създават, като показват насъбрания опит и споделят най-хубавите практики, въведени през годините в Бургас. От 2007 година една от основните насоки при развиването на общината е обезпечаването на равни благоприятни условия за самостоятелен живот на всички поданици и посетители без значение от техните дефицити.

Създаването на налична среда във физическото и виртуалното пространство се случва на всички равнища и структури, свързани с функционалностите на нашата администрация. Те следват водещите международни трендове, даже постоянно изпреварват нормативните условия. Достъпността се съчетава с развиването и осъвременяването на всеки един аспект от работата – даване на настояща и точна информация, бързи и качествени административни услуги, физически и виртуални срещи на специалисти и ръководители със заинтригувани лица и групи.

Курсът се състои от поредност модули за самоподготовка. Те са подредени в логическа поредност, преминавайки през прелюдия в тематиката, попълване на пропуски и надграждане на добитите към този момент познания. Учебното наличие включва видеолекции, презентации и документи. За придобиване на документ, всеки участник следва да премине тест за инспекция на усвоените познания.

Курсът ще бъде разполагаем за заявяване за всички равнища в държавната администрация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР