Дългогодишната адвокатка и правозащитничка намекна индиректно, че напуска именно заради

...
Дългогодишната адвокатка и правозащитничка намекна индиректно, че напуска именно заради
Коментари Харесай

Зам.-омбудсманът обясни причината за оставката си

Дългогодишната адвокатка и правозащитничка загатна косвено, че напуща точно поради тази алтернатива в главния закон, защото не желае да става министър-председател.

" Подадох оставка, тъй като не утвърждавам всяка една служба, която позволява политически ангажимент ", сподели зам.-омбудсманът пред бТВ.

От институцията на омбудсмана оповестиха, че не са търсени от президентството, добавя Българска национална телевизия.

По-рано президентът Румен Радев попита за какво тъкмо най-необвързаната политически фигура от всички вероятни по " домовата книга ", разказана в главния закон, е подала изненадващо оставка и направи намек за политически напън над нея. Той изрази паниката си по време на срещата с ПП-ДБ, по време на която те получиха втория мандат и го върнаха незабавно несбъднат. 

Заместничката на Диана Ковачева се отдръпна сутринта, а новината излезе на бял свят, откакто ръководителят на Народното събрание оповести освобождението ѝ при започване на пленарния ден. Премиерът в оставка Николай Денков призна пред медиите, че не е осведомен за повода и позволи, че този сюжет ще претърпи развиване.

Според последните промени в Конституцията президентът може да избере единствено сред няколко разновидността за длъжностен министър председател всред ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, шефа на Българска народна банка Димитър Радев и подуправителите Андрей Гюров и Петър Чобанов, ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев или зам.-председателите Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров, омбудсманът Диана Ковачева или неин заместител. Ковачева обаче беше определена след конкурс за българския арбитър в Европейския съд по правата на индивида и следва да се закълне в средата на април.

В началото на годината Ковачева обаче беше определена за арбитър в Европейския съд по правата на индивида. Така, на прага на назначението на служебно държавно управление, претендентите за министър-председател понижиха с двама. В оставката на заместник-омбудсмана Маркова от Българска социалистическа партия пък заподозряха точно опцията тя да бъде посочена за длъжностен министър председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР