Дълго време хората се опитват да измислят устойчива, екологична алтернатива

...
Дълго време хората се опитват да измислят устойчива, екологична алтернатива
Коментари Харесай

Мъже създадоха веганска кожа, направена от кактус, която ще сложи край на жестокостта към животните

Дълго време хората се пробват да измислят устойчива, екологична опция на кожата, която е добита без свирепост. И в този момент, новаторско решение, основано от двама бизнесмени от Мексико, предлага метод да създадете кожа, просто като употребявате кактус, който е освен екологичен, само че и наподобява и се усеща като същинска кожа.
Прочетете още
Нов, екологичен способ за основаване на кожа

Адриан Лопес Веларде и Марте Казарес са основали способ за преобразяване на кактус във веганска кожа, наименуван Десерто. Изработена е напълно от кактус и тази кожа може да се употребява за изработката на всичко – от обувки до портфейли.

Кактусът е доста резистентен и може да издържи ниските температури през зимата. Според уеб страницата им те сортират и изрязват единствено зрелите листа на растението, без да повредят самия кактус, и вършат нова годишна продукция на всеки 6 до 8 месеца.

Създаването на веганска кожа към този момент е действителност.

Досега компанията съумява да употребява кактусова кожа по доста способи, създавайки чанти, седалки за кола, обувки и даже облекло. И защото материалът е изцяло органически, кожата е дишаща, което постоянно се оказва проблем, когато става въпрос за синтетични други възможности.

В процеса на основаване на кактусова кожа, те отрязват зрелите листа и ги изсушават на слънце в продължение на 3 дни, с цел да реализиран тъкмо нужното равнище на мокрота. След това те обработват органичната суровина, с цел да създадат патентованата формула, нужна за основаване на веганска кожа.

Освен това, различен значим за околната среда факт е, че кактусовата кожа е отчасти биоразградима и съдържа нулева пластмаса. Фактът, че е биоразградим, прави този материал още по-ценен.

Устойчива опция на животинската кожа без свирепост

Благодарение на своята устойчивост и висока резистентност на ниски температури, този органически, резистентен артикул може да размени потреблението на животинска кожа и други синтетични материали, които не са екологични.

Понастоящем марката договаря планове с съществени участници в разнообразни промишлености и работи, с цел да направи материала по-достъпен за дребния и междинния бизнес. Така че преди да го знаете, може просто да се натъкнете на чифт обувки от кактусова от кожа.

Няма нанесена щета на околното биоразнообразие.

Не е трябвало да изсичат дървета във фермите, които доставят кактусите. Всъщност те са създали тъкмо противоположното, защото засаждат локален кактус от района, това в действителност оказва помощ за биологичното многообразие в региона.

Методите на Адриан и Марет не предизвикват щета на околното биоразнообразие. Плантацията им е напълно органична и техните естествени техники подтикват почвената микрофлора и микрофауна, която по-късно се резервира без никакви породени вреди.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР