„Дълго канихме, дълго молихме. Накрая руснаците, президентът Путин, помогнаха за

...
„Дълго канихме, дълго молихме. Накрая руснаците, президентът Путин, помогнаха за
Коментари Харесай

Полша може да приеме още US войници, обяви полският посланик у нас

„ Дълго канихме, дълго молихме. Накрая руснаците, президентът Путин, помогнаха за това американските бойци да дойдат и да ни укрепят. Всяка от страните, за които Русия счита, че би трябвало да са в зоната на ползите й, би трябвало да е притеснена”, счита той.

Шимански разяснява отхвърли на българските управляващи да не изпратят военна помощ на Украйна, деяние, което Полша предприе: „ Смятам, че всяка страна би трябвало да реши какво е допустимо. Общественото мнение в Полша е, че не вършим нещо неприятно – те са в потребност и би трябвало да помогнем “.

Въпреки помощта, която Полша изпраща на Украйна, Шимански уточни, че страната не желае да „ повика войната “ към тях. „ Затова поканихме американските бойци. Джо Байдън в този момент е в Полша, посети своите бойци. Днес чакаме неговото послание. Сигурни сме, че това ще бъде нова крачка към новия международен ред “, добави той.

Полските МиГ-ове за Украйна

„ Аз не бих споделил, че това беше наше предпочитание. Беше наша подготвеност, като посочихме, че в случай че НАТО одобри такова решение, в случай че Европейски Съюз изиска да се дават на Украйна самолетите - тогава ние имаме опция да го създадем. Засега мисля, че не се приказва за това”, акцентира Шимански.

Сделките за съветски газ и нефт

„ Следващата седмица нашият министър-председател ще показа проект за това Полша да стане първата страна, безусловно самостоятелна от съветски енергоносители. До края на тази година имаме опциите да сменяем съветския газ. Затова няма да преговаряме за дълготраен контракт с Русия”, акцентира полският дипломат у нас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР