Дълги опашки се вият в спортна зала Бойчо Брънзов“ в

...
Дълги опашки се вият в спортна зала Бойчо Брънзов“ в
Коментари Харесай

Заради сгрешени протоколи: Дълги опашки в Бургас, ГЕРБ удари Промяната

Дълги опашки се вият в спортна зала „ Бойчо Брънзов “ в Бургас, където се одобряват изборните бумаги. Пред Нова телевизия ръководителят на Районната изборна комисия Михаил Хаджиянев разяснява, че повода за това е изключителна немарливост от страна на членовете на СИК.

След като кореспондентът Цеца Алексова го пита от кое място пристигна и посочи, че в Бургас в никакъв случай не е имало такива големи опашки, той сподели, че такива протоколи до момента не е виждал.

„ Много мъчно мога да опиша качеството им. Това е такава огромна немарливост. Оказва се, че високото заплащане с изключение на мотивационен детайл има и подобен миг, че всевъзможни хора желаят да се включат в секционните комисии. Изключително належаща става нуждата от професионална администрация. Трябва да имаме готови ръководители и секретари във всяка секция “, разяснява Хаджиянев.

„ Не зная какво затрудни хората. Вярно е, че протоколът беше комплициран, само че бе логичен спретнат “, добави той.

Процентът от несполучливи протоколи е непредвиден за мен, сподели още шефът на РИК – Бургас.

Може до обяд да продължи предаването и приемането на протоколите, предвижда кореспондентът на Нова телевизия.

Спорт в баскетболната зала „ Бойчо Брънзов “ в Бургас няма, само че хората си упражняват търпението и това какъв брой време могат да изкарат будни, сподели Алексова, откакто водещият на „ Здравей, България “ по Нова телевизия Виктор Николаев сподели, че тя схваща от баскетбол.

Пред спортната зала има още доста рейсове, които изчакват своя ред по лист, с цел да могат представителите на секционните изборни комисии да влязат в спортната зала

„ От 1 часа сме тук, а в 6:00 часа влязохме в спортната зала. Какво се случва не знам. Предполагам, че е поради смесеното гласоподаване, което одобриха тройната коалиция. Искам отново да им „ благодаря “, тъй като на предните избори бързо и елементарно до среднощ бяхме не запомнили, че сме минали. Сега сме още на опашката “, споделя млада дама.

„ Пет часа и половина очаквам. Не мога да си го обясня “, споделя друга от дамите, чакащи на опашката в залата. Тя показа, че попълването на протоколите е затруднило сътрудниците й от СИК.

ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа мощ в област Бургас, откакто дръпна безапелационно на финалната права с 5,1 % преднина пред главния си конкурент ПП-ДБ, сочат данните на РИК Бургас при обработени 80 % протоколи на секционните комисии.

ГЕРБ-СДС е с 27,65 %, ПП-ДБ – 22,54 %, трета политическа мощ са Политическа партия „ Възраждане “ – 15,54 %, а четвърта – Българска социалистическа партия – 8,93 %.

Резултатът на Движение за права и свободи към момента е невисок – 6,31 %, само че след 07:00 започнаха да се одобряват СИК-овете от Руен и Айтос, което фрапантно ще увеличи процентите на Движението при идващото междинно броене.

Ако разликата сред първия и втория остане същата, то ПП-ДБ се обрисува да изгубят 4-ия си мандат в област Бургас, който допреди няколко часа се считаше за сигурен и да пратят трима депутати в Народното събрание.

При запазването на актуалната наклонност е доста евентуално депутатското място да отиде за Политическа партия „ Възраждане “, които в Бургаска област, към този момент имат над междинния си резултат за страната.

Интересна е и борбата за преференции.

Засега листите си сигурно листата си пренарежда шестият в ДБ-ПП Димитър Найденов, който към този момент има 2700 персонални гласа (12,31 % от гласовете за ПП-ДБ), както и Тодор Байчев – 1174 гласа (9 %). Вторият мандат на Българска социалистическа партия обаче не наподобява доста сигурен, още повече, че и Има Такъв Народ към този момент минават 4-процентовата преграда, съгласно данните на ЦИК.

В листата на ГЕРБ-СДС възторг с преференциите прави едно ново лице за бургаската политика – адм. шеф на болница „ Сърце и мозък “ доктор Лидия Стефанова, която към този момент има 1305 гласа. Те не са задоволителни за пренареждане, само че резултатът е впечатляващ.

Във „ Възраждане “ " блесна " Звезделина Каравелова – 812 гласа до този миг. Засега тя не пренарежда листата, само че нищо чудно „ Възраждане “ да вкарат трима души в идващия парламент от област Бургас.

При 80 % преброени протоколи в РИК:

ГЕРБ-СДС – 27,65%

ПП-ДБ – 22,54%

Политическа партия „ Възраждане “ – 15,54%

Българска социалистическа партия – 8,93%

Движение за права и свободи – 6,31%

„ Български напредък “ – 4,80%

Има Такъв Народ – 4,48%
ТЕМА преди 4 минути 50 преди 29 минути 1106 преди 32 минути 764
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР