Дългът на Топлофикация - София наближава 1,5 млрд. лв., а

...
Дългът на Топлофикация - София наближава 1,5 млрд. лв., а
Коментари Харесай

Дългът на Топлофикация - София наближава 1,5 млрд. лв., заяви общинският съветник Иван Таков

Дългът на " Топлофикация - София " наближава 1,5 милиарда лева, а ръководещите в Столична община не престават да мълчат и да бездействат. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Според него, от ГЕРБ-СДС вършат всичко допустимо, с цел да заметат този проблем под килима, евентуално тъй като чакат след изборите наесен да не са в ръководството на Следствен отдел към окръжна прокуратура и по този метод да трансферират " горещия картоф " на някой различен.

" Това обаче по никакъв метод не е решение на казуса и не е в интерес на жителите на София, сподели Иван Таков. - Темата за " Топлофикация " е извънредно значима. Задълженията на сдружението може да надвишават 2 милиарда лева в края на отоплителния сезон. И търсенето на вложител изцяло се обезсмисля. Кой би вложил в такова сдружение?! Затова би трябвало доста деликатно да обмислим единствената останала опция за избавление на " Топлофикация ". Обновлението да мине през Плана за възобновяване и резистентност. Това е рационалното решение за сдружението, което има изключителна обществена функционалност за към милион от жителите на София, употребяващи услугите му ".

Иван Таков добави, че доста се надява на локалните избори през есента пробивът след дългогодишното ръководство на ГЕРБ-СДС в София да пристигна отляво, а не отдясно. " Още от лятото на предходната година работим по подготовката за локалните избори, разяснява той. - За нас това са най-важните избори. Изготвяме платформа с леви послания и нова идея за ръководство на града. Защото София заслужава доста повече от това, което получава през последните 30 години. То беше дясно с философия, изповядваща тотална ликвидация на общинските активи, концесиониране на комуналните услуги, липса на жилищна политика... Само едно доказателство за това ще посоча - през 1990-та година София разполага с към 120 000 общински жилища. В момента те са единствено 7000. Каква обществена политика може да развива Столична община в тази сфера!? Много се надявам идващото ръководство на София да бъде с присъединяване на Българска социалистическа партия, с цел да може да променим този циничен модел на ръководство в града ", написа " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР