Дълга опашка се изви предСатиричния театър. Колеги, приятели и почитали

...
Дълга опашка се изви предСатиричния театър. Колеги, приятели и почитали
Коментари Харесай

България се прощава с Татяна Лолова


Дълга опашка се изви предСатиричния спектакъл. Колеги, другари и почитали изпратиха в последния й път великатаТатаня Лолова – царицата на комедията.

Всички пристигнали да се поклонят пред нея бяха единомислещи, че с нейната кончина си отива последната комедийна актриса от трупата артисти от ранга на Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, написа в репортаж БГНЕС.

" Тя е човек, който първо не може да забравиш. Вървях по ул. " Раковски " и се сетих за Апостол Карамитев, който летеше като ходеше, а пък Таня плуваше като ходеше. Винаги се сещам за това и бих желала да съм по стъпките на Апостол, в случай че може и на Таня. Но един от последните мохикани си отиде, едно потомство излетя ", сподели Мария Статулова и добави, че би трябвало да ги помним с положително, със смях, с наслада, с хубост.

Директорът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов съобщи, че в такива мигове би трябвало да се огледаме в загубата, която имаме и да си дадем сметка, че не всеки ден се раждат такива светли сили и хора.

„ Ние губим един от огромните си образци по тази причина по какъв начин светът може да наподобява в действителност ухилен, да наподобява светещ. Това е тъгата. Никой от нас няма да остане на тази Земя, ясно е това, въпросът е по какъв начин ще живеем. И Таня ни даде един извънредно топъл, ухилен образец за това по какъв начин би трябвало да стъпваме по тази земя, изключително във време, в което живеем – такава ненавист, такива неистини, такава експанзия. Имаме потребност от това да се сетим и като си мислим за нея някак си светът да наподобява по-топъл и комфортен и да вършим положително “, разяснява Сърменов и добави, че не трябва да чакаме наготово да се появи такова потомство като тези артисти, а да работим за основаването му.

Актьорът Светослав Пеев беше безапелационен, че Татяна Лолова е била човек на света, освен на България.

„ На всичко от горната страна беше и доста надарена. Да не приказваме каква хубавица беше. Тя и най-после си остана една красива жена за своята възраст. Като млада беше неповторимо красиво създание. От 100 години ти единствено нея гледаш. Отива си един човек, една характерност, несравним човек “, показа той.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява, че Лолова е слънце за нея, което в никакъв случай няма да я напусне.

„ Днес се покланяме пред нейната памет, пред нея, пред нейния гений и изкуството. Една от най-обичаните български актриси си отиде, само че ни остави усмивката си. Тази усмивка постоянно ще бъде с нас и мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме когато я забележим в нейните прелестни функции “, съобщи столичният градоначалник.

Погребението на огромната актриса ще се състой в стеснен фамилен кръг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР