“Дълг на всички държавници е да изпълнят посланието от песента

...
“Дълг на всички държавници е да изпълнят посланието от песента
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Наш дълг е да върнем децата в България

“Дълг на всички държавници е да изпълнят посланието от песента на Мими Иванова – Българийо, децата ни върни “, сподели Илияна Йотова на церемония концерта на VI Национален юношески конкурс „ Петнадесет лалета “. Вицепрезидентът е патрон на състезанието за втора поредна година.

Илияна Йотова дефинира самодейността като чудесна традиция - да събира гении и усмивки на стотици деца от цяла България. Тази година участниците във фестивала са рекорден брой – 400. „ Мотото на този конкурс би трябвало да бъде България към този момент откри своите гении “, съобщи вицепрезидентът.

„ Учете и разпространявайте освен музиката, освен античната просвета на България, а и пейте повече песни на красивия ни български език. Учете се от красивите послания, които срещате в песните “, прикани вицепрезидентът младите даровити деца и пое ангажимент техните гении да показват България и на интернационална сцена.

Илияна Йотова благодари на родителите и на музикалните педагози за това, че окуражават децата да развиват гения си. „ Не ги оставяте напълно на интернет и пред компютъра “, добави Илияна Йотова.

Национален юношески конкурс „ Петнадесет лалета “ в град Хисаря се провежда от Сдружение „ Петнадесет лалета “, Община Хисаря и Читалище „ Иван Вазов “. Илияна Йотова се срещна и с вдъхновителите на фестивала - Мими Иванов а и Развигор Попов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР