Далеч преди старта на предизборната кампания, тонът между партиите рязко

...
Далеч преди старта на предизборната кампания, тонът между партиите рязко
Коментари Харесай

Депутатите спориха за конституционната процедура, „Турски поток” и заплатите си

Далеч преди старта на предизборната акция, тонът сред партиите внезапно се изостри. В коридорите на Народното събрание, депутатите размениха реплики за конституционната процедура, а по-късно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови краткотрайни комисии.
“Има Конституция, която би трябвало да се съблюдава. Мераклии за министър председатели постоянно ще се намерят. Президентът е виновен човек и на него може да се разчита да не влезем колизия ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Изникна и втори проблем с Конституцията: става известно, че след избора на ново Народно заседание, за малко, може да се окажем с 480 депутати или депутати с двойни заплати, в случай че са определени за повторно, тъй като остарелият парламент продължава да работи до клетвата на новия.
„ Според мен не е редно да се вземат двойни заплати. Аз, в случай че взема двойна заплата, ще се откажа от нея ”, съобщи националният представител Настимир Ананиев.
На този въпрос от ГЕРБ отговориха с обвиняване към ПП-ДБ.
„ Мислех, че ще ме питате по какъв начин в последния ден на кабинета се раздават централи и няколко милиарда се
разхвърлят от едно в друго министерство. Правят се назначения в митниците, и то във водещи митници ", съобщи Бойко Борисов. 
На среща ПП-ДБ повдигнаха тематиката за „ Балкански поток " и изгубената пътна карта. Обявиха, че ще предложат краткотрайна комисия по тематиката.
„ Тя беше част от договарянията, само че те отхвърлиха да я включат в дневния ред на Народно събрание. Днес, когато ние нямаме ангажимент, с цел да имаме болшинство, може умерено да я извадим пред обществото. Защо България обезпечи пускане на войната в Украйна? Защо България даде на Русия тази опция? Защо бяха изхарчени 3 милиарда лв. за съветска тръба? ”, попита Венко Сабрутев от ПП-ДБ.
„ Жалки брътвежи на едни безсилни хора! Лъжа е - изрично, че тематиката „ Балкански поток ” е участвала в договарянията сред нас. Тя безусловно беше сложена в последния ден, когато стана ясно, че всичко, свързано с договарянията, се проваля. Тогава те насочиха нещо като заплаха, обвързвана със основаване на анкетна комисия. От наша страна беше доста ясно декларирано, че ние терзания към оня миг и към днешна дата нямаме ”, изясни Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.
От партията обявиха още, че на собствен ред ще предложат комсиия, която да проверява изказванията на журналиста Христо Грозев за корупция при износа на оръжия по време на ръководството на кабинета „ Петков ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР