Далавера с контрабанден внос на телешко и агнешко месо с

...
Далавера с контрабанден внос на телешко и агнешко месо с
Коментари Харесай

Гореща версия за стрелбата по данъчен шеф в София! Зад покушението стоят месари и тлъста афера с ДДС

Далавера с контрабанден импорт на телешко и агнешко месо с укрито Данък добавена стойност за няколко милиона лв. е в основата на стрелбата против шефа на „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Иво Стаменов.

Това е една от главните оперативни линии, по която работят проверяващите, оповестява „ Телеграф “. Проверява се работата на Стаменов към разкриването на канал за импорт на месо от Близкия изток и Латинска Америка, което е препакетирано като артикул от Европейския съюз и внасяно у нас, написа Блиц.

Става въпрос за месарски компании, които са част от комплицирана и добре построена скица за източване на Данък добавена стойност посредством противозаконен импорт и експорт. Каналът работил у нас от няколко години. Част от продукцията била препакетирана в прилежащи на България страни, а друга част внасяна по документи като стока за вложение в произвеждане на храна за домашни любимци. След това част от месото било модифицирано в българско предприятия и изнасяно зад граница.

Движението на високорисковите артикули е проследявано от инспекторите на „ Фисакален надзор “ по пътя им от граничните пунктове до местата за разтоварване навътре в страната. Според оперативната информация Стаменов е бил на път да разобличи канала, което е вбесило месарските босове. Кум момента няма данни да му е предлаган подкуп, който да е приемал или пък отказал, Не се е оплаквал, че е заплашван или предупреждаван от някого. Основната версия, по която се работи за стрелбата против данъчния Иво Стаменов, е посягане по отношение на него вследствие на осъществяване на служебните му отговорности, удостовери основният прокурор Сотир Цацаров. 43-годишният шеф в Национална агенция за приходите бе прострелян в понеделник сутринта, до момента в който се движел с джипа си БМВ Х5 по столичната улица „ Дунав “ 5. Разследващите разпитват сътрудници на Стаменов и ревизират работата на дирекция „ Фискален надзор “ от самото ѝ основаване през 2015 година насам. Ръководената от простреляния мъж конструкция е проверявала стотици тирове и е открила дължими налози за милиони левове. Служителите са иззели тонове стока и са запечатали стотици хранилища. Стаменов продължава да е в доста тежко положение и с заплаха за живота, оповестиха от ВМА, където се борят за живота му. През нощта му е направена втора интервенция, която са му направени още преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на виталните функционалности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР