Дъждовното лято и по-слабият туристически поток вече доведоха до 4-5

...
Дъждовното лято и по-слабият туристически поток вече доведоха до 4-5
Коментари Харесай

Продажбите на бира в България падат с 5%

Дъждовното лято и по-слабият туристически поток към този момент доведоха до 4-5 % спад в продажбите на бира. Ако тези трендове не се трансформират през целия пиков за бирата летен сезон, упованията за пазарните резултати към края на 2019 година не са оптимистични, показват от Съюза на пивоварите в България (СПБ), в която членуват бирени компании, които създават 98% от пивото в страната.
 Пивоварната на
Пивоварната на Каменица в Пловдив става жилищен комплекс

Инвеститор купи терена на някогашната бирена фабрика и има нови проекти за него

През 2018 година са продадени 5,5 милиона хектолитра бира, а оборотът на пивоварните предприятия е близо 480 милиона лв.. Производството е у нас е 5,1 млн. хектолитра, като за същия интервал на пазара са позиционирани 35 нови продуктови оферти, създадени в България. Вносната бира е 308 хиляди хектолитра, а износът, който е 187 хиляди хектолитра е с 44% растеж.

За 2018 година потреблението на бира на глава от популацията у нас е 75 литра. Твърдо се резервира и наклонността за увеличение каузи на продажбите в кенове и понижаване на каузи на пластмасовите бутилки. Продажбите на бира на " студения пазар " (хотели, заведения за хранене, кафенета) към този момент 10 години не престават да са в застоялост и спрямо реализацията през " топлия пазар " (магазинната мрежа) за 2018 година са в съответствие 20% към 80%.

Финансовите доклади на членовете на СПБ за 2018 година демонстрират, че импортираните от тях към фиска акцизи и Данък добавена стойност са съвсем 130 милиона лв.. Капиталовите вложения на пивоварните компании през предходната година са 46 млн. лв., а за първите 6 месеца на тази година вложенията в дълготрайни материални активи към този момент надвишават 21 милиона лв..
 Печалбата на
Печалбата на " Загорка " пораства до 23,1 милиона лв.

Компанията е вложила 10,4 милиона лв. през предходната година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР