Дъждът е неизбежна част от природата, но за много хора

...
Дъждът е неизбежна част от природата, но за много хора
Коментари Харесай

Дъждовното време и психическото здраве

Дъждът е неизбежна част от природата, само че за доста хора той може да бъде обвързван с меланхолия и неприятно въодушевление. Това може да се дължи на някои фактори, които въздействат на нашето въодушевление. В тази публикация ще обсъдим за какво дъждът ни депресира и по какъв начин можем да се оправим с това.

Намалява равнищата на енергия 

Когато е мрачно и тъмно от дъжда, нашите равнища на сила и мотивация могат да намалеят. Това може да докара до отмалялост и липса на предпочитание за излизане и реализиране на нещо.

Намалява равнищата на витамин D 

Дъждът може да понижи нашите равнища на витамин D, който е значим за здравето ни. Витаминът се създава в кожата ни, когато е изложена на слънце. Когато е тъмно и дъждовно, няма задоволително слънчева светлина с цел да произведем задоволително витамин D.

Намалява обществените ни взаимодействия 

Когато е дъждовно, хората постоянно остават у дома и не излизат. Това може да понижи обществените ни взаимоотношения, което може да докара до чувство на изолираност и самотност.

Свързва се с отрицателни мисли 

Дъждът може да свързва с отрицателни мисли, като потиснатост и горест. Това може да бъде въздействие на културните легенди и изкуството, които постоянно показват дъжда като нещо тъмно и тъжно.

Нарушава нашия дневен ред

Когато е дъждовно, може да е мъчно да осъществим нашия дневен ред, изключително в случай че той включва интензивности навън. Това може да наруши нашето възприятие на организация и надзор.

Как можем да се оправим с депресията от дъжда?

Когато е тъмно и дъждовно на открито, може да е потребно да включим повече светлина и цветове в нашето домашно пространство. Можем да използваме ярки светлини, украшения и цветни текстилни материи, с цел да създадем по-приятна и уютна атмосфера.

Занимания в домашни условия 

Когато не можем да излизаме поради дъжда, можем да се занимаваме с домашни занимания, които ни вършат щастливи и ни оказват помощ да се усещаме продуктивни. Това може да включва четене на книги, гледане на филми, слушане на музика или даже готвене.

Поддържане на здравословна хранителна режим  

Здравословният хранителен режим може да ни помогне да се усещаме по-добре и да се оправим по-лесно със сезонната меланхолия. Това включва изразходване на задоволително вода, зеленчуци и плодове, както и отбягване на тежки и нездравословни храни.

Търсене на поддръжка от околните ни 

Ако се усещаме депресирани заради дъжда, можем да търсим поддръжка от околните си. Те могат да ни оказват помощ да се усещаме по-добре и да ни дадат мотивация да продължим напред. Това може да бъде във формата на диалози, превозване на време дружно или даже игри.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР