Дъжд от милиони изсипа кабинетът Борисов”, докато под прозорците му

...
Дъжд от милиони изсипа кабинетът Борисов”, докато под прозорците му
Коментари Харесай

Правителството изсипа дъжд от милиони в деня на протеста

Дъжд от милиони изсипа кабинетът " Борисов”, до момента в който под прозорците му многохилядна навалица скандираше “Оставка”. Над 140 млн. лева ще отидат за по-високи заплати на медиците на първа линия по време на пандемията, за фермерски дотации, за по-високите чиновнически заплати, сочат грубите сметки на база взетите решения от държавното управление на извършеното онлайн съвещание в сряда.

60 млн. лева за медиците

Най-много, 60 млн. лева в допълнение се насочват от европрограмата " Развитие на човешките запаси " към процедурата “Защита на популацията от закани за публичното здраве, породени от пандемични кризи”. Така ще се “осигурява поддръжка, отбрана и спомагателни хонорари за медицинските лица, които са на първа линия в битката с Covid-19 и са най-застрашени от заразяване”, прецизират от държавната пресслужба. Получател на средствата е Министерството на здравеопазването.
“Осигуряването на спомагателния запас се постанова, защото с настъпването на есента се чака увеличение на заболеваемостта и утежняване на епидемиологичната конюнктура в страната. Това ще наложи цялостна готовност на личния състав на здравната система, който би трябвало да работи редовно и дейно при по-голямо натоварване и стрес, с цел да успее да обезпечи благонадежден отговор на провокациите на пандемията”, аргументират се още от държавното управление.

Прословутите 56.6 млн. лева за борчове на фермерите

Другата огромна порция от цели 56.6 млн. лева ще отиде за помощ на българските фермери, които са взели заеми от Държавен фонд “Земеделие”, само че поради пандемията не могат да изплащат отговорностите. Тези средства се афишират най-малко за четвърти път в границите на 1 месец от премиера Бойко Борисов и земеделския министър Десислава Танева. Първият беше при започване на август, още преди изобщо да е ясно дали Европейска комисия ще утвърди българската хазна да направи сходно подкрепяне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР