Дъжд и облачно време белязаха почивните дни в по-голяма част

...
Дъжд и облачно време белязаха почивните дни в по-голяма част
Коментари Харесай

Задава се дъждовна седмица - сняг в края на месеца

Дъжд и облачно време белязаха почивните дни в по-голяма част от страната. Усеща се към този момент и по-значителното намаление на температурите.

" Предимно дъждовно ще бъде тази седмица. Температурите ще се движат към нормата. Сравнително високи са температурите за края на ноември. В края на седмицата чакаме леко захлаждане. Днес се обрисува да бъде дъждовен ден, изключително в крайните южни и източни региони, за там е разгласен жълт код, в югозападните - оранжев ", осведоми синоптикът Александрина Янкова пред bgonair.

Ниски ще бъдат температурите в четвъртък, акцентира тя. 

" Понижаването няма да бъде чак толкоз осезаемо до сряда. В четвъртък температурите към този момент няма да надвишават 13-14 градуса. А в през днешния ден в югоизточните региони температурите ще доближават 20-21 градуса ", сподели Янкова. 

Тя означи, че превалявания от сняг, съгласно дълготрайната прогноза, би трябвало да чакаме в края на ноември - началото на декември. 

" В обитаемоте места е рано да се предскаже по кое време и къде ще паднат първите превалявания. На Балканите ситуацията също ще бъде динамична. Днес ще има и гръмотевична интензивност - в Сърбия, в Румъния, в Северна Македония. Динамично ще бъде времето и в западноевропейските страни, със мощни пориви напразно ", добави Янкова.

Сериозни количества сняг към този момент паднаха в град Бъфало - там се образува явлението снежна стихия с ``езерен ефект``.

" При такива значителни снеговалежи има и съществени материални вреди, макар, че има и хора, които се забавляват. Бурята е била съпроводена и с дейна гръмотевична активност ", разяснява още Янкова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР