Дадохме много ясно обещание по време на кампанията, че няма

...
Дадохме много ясно обещание по време на кампанията, че няма
Коментари Харесай

Асен Василев: Коалиция на ПП с ГЕРБ щеше да е предателство към хората, които ни гласуваха доверие

Дадохме доста ясно заричане по време на акцията, че няма да работим с ГЕРБ и Движение за права и свободи и го съблюдаваме. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев пред Българска национална телевизия.

" Смятаме, че методът, по който те са управлявали България, е извънредно нездравословен за развиването на страната и че би било доста по-добре те да не ръководят България. Очевидно българските гласоподаватели им гласоподаваха доверие и ги сложиха на първо и трето място и те би трябвало да ръководят ", разяснява той.

Василев съобщи, че е безусловно належащо България да има държавно управление и не мисли, че отводът на Политическа партия да направи коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи значи, че няма да има държавно управление.

" Ключът е в мандатоносителя. Мандатоносителят би трябвало да каже ясно: " това е, в което ние имаме вяра ". Например бюджет на постната пица - ние не имаме вяра в бюджета на постната пица и няма по какъв начин да подкрепим подобен бюджет. Те имат вяра, че България би трябвало са се ръководи по непрогледен метод и са изцяло щастливи, че правосъдната промяна е завършила преди няколко години. Ние считаме, че правосъдната промяна още не е почнала и всички, които бъркат в кацата, би трябвало да отидат в пандиза ".

По думите му в случай че Политическа партия бяха създали коалиция с ГЕРБ в предишния парламент, ръководството е щяло да бъде по-лесно и устойчиво, само че това би било изменничество по отношение на хората, които са им дали своят вот доверие. На въпрос дали Политическа партия въпреки всичко биха се коалирали с ГЕРБ на цената на взаимни отстъпки, Василев разяснява, че такава доктрина не съществува.

" Приемаме антикорупционен закон, слагаме господин Рашков за началник на КПКОНПИ, одобряваме проверяващ магистрат, който да може да проверява господин Гешев, всевъзможни неща, които ние като предложихме, всички се разбягаха. ГЕРБ споделиха, като предложихме тези неща, че това е началото на революция. Това, което мога да обещая на жителите е, че ние няма да предадем тяхното доверие ".

Асен Василев е безапелационен, че няма по какъв начин парламентарната група на " Продължаваме промяната " да се разцепи.

" Ние трябваше да съставим партията за 2-3 седмици. Имахме 67 депутати и видяхте, че в една доста комплицирана обстановка, със закани, с подкупи и така нататък, нито един от тях не съобщи идеята, тъй като нито един от тях не е в Народното събрание, с цел да пази персоналния си интерес ".

За да разберем какво е свършило служебното държавно управление, ще ни трябват инструментите на парламентаризма, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР