Дадоха ход на делото срещу Райфъла, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

...
Дадоха ход на делото срещу Райфъла, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Райфъла: 41 месеца ме държат в затвора за нищо, няма такова безсмислено дело

Дадоха ход на делото против Райфъла, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Първото съвещание е планувано за 22 май. 4 дни ще разпитват потърпевши и очевидци, а през днешния ден Червенков изиска изменение на мярката задържане под стража. 41 месеца ме държат в пандиза за нищо, няма такова безсмислено дело, избухна в правосъдната зала Атанас

Той и още четирима са обвинени за осъществяване на опит за преднамерено ликвидиране с користна цел, за умишлени палежи, при изискванията на продължавано закононарушение, с последвали обилни вреди и за съзнателно заличаване на непознати движими движимости – закононарушения по член 116 алинея 1, по член 330 алинея 3 и по член 216 алинея 1 от Наказателен кодекс.

Веселин З. като подстрекател и помощник, Червенков като подстрекател, Васил В. като помощник, Симеон Г.  и Бисер Р. като причинители, са упрекнати в това, че на 12 февруари 2014 година в съучастничество са създали опит съзнателно да умъртвят Аргир Гяуров, притежател на медицински център в Пловдив, като същият е бил намушкан неведнъж с нож във входа на жилищния блок, където е живеел в регион " Южен “  в Пловдив.

Петимата са упрекнати и за осъществяване на голям брой умишлени палежи на коли през интервала от 9 януари 2014 година до 22 януари 2015 година в гр. Пловдив. На 9 януари 2014  г. са били запалени лек автомобил, марка " Мерцедес ML 280 “ и лек автомобил, марка " Тойота Ланд Круизер “, благосъстоятелност на Антоний Й. и на компанията на брачната половинка му Татяна Й. Колите били паркирани на ул. " Акация “ в Пловдив. Поръчката за запалването била дадена от подс. Атанас на подсъдимия Веселин З. Мотивът бил, че Атанас Ч. не бил определен за ръководител на Сдружение " Български ловно-рибарски съюз “ и му бил преустановен подписания с Община Пловдив 20-годишен контракт за концесия на пазара на ул. " Младежка “ в гр. Пловдив, за което считал, че има виновност постр. Антоний Й.  И двата автомобила са били запалени от подс. Васил В.

На 10 януари 2014 година, със същия претекст Атанас поръчал да бъде счупено предното обзорно стъкло на лек автомобил " Мерцедес GL 320 “, благосъстоятелност на компанията на Татяна Й., което е било осъществено от подсъдимите  Симеон Г. и Васил В.

Веселин З. и Бисер Р. са упрекнати и за осъществен на 4 октомври 2014 година палеж на лек автомобил, марка " Пежо “, благосъстоятелност на лизингова къща, употребен от лице от Пловдив.

Атанас, Веселин З., Симеон Г. и Бисер  Р. са упрекнати и за тенденциозен палеж на лек автомобил, марка " Шкода Октавия “, който е бил разпален на 10 януари 2015 година Поръчката за запалването още веднъж е била дадена от подс. Атанас Ч. заради персонални аргументи, свързани с негова служителка. Те са упрекнати и за осъществен палеж на лек автомобил, марка " Мерцедес GL 320 “, благосъстоятелност на компанията на Татяна Й. Колата е била запалена на 22 януари 2015 година на ул. " Чернишевски “ в Пловдив, като са потърпевши три прилежащи автомобила.

По делото е обвиняем и Стефан Г. за държане на муниции в огромни количества, без съответно позволение, които са му били предадени от  Атанас  – закононарушение по член 339 алинея 2 от Наказателен кодекс. Атанас Ч. е упрекнат и за предаването на боеприпасите на Стефан Г. – закононарушение по член 339 алинея 4 от Наказателен кодекс. Стефан Г. е упрекнат, че на 24 януари 2015 година е  държал 575 броя ловни патрони без съответно позволение, като същите са били благосъстоятелност на Атанас.       

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР