Дадох положителна проба за COVID-19 и затова, за съжаление, ще

...
Дадох положителна проба за COVID-19 и затова, за съжаление, ще
Коментари Харесай

Жозеп Борел е с Covid, отложи пътуването си до Китай

" Дадох позитивна проба за COVID-19 и по тази причина, за жалост, ще би трябвало да отложа визитата си в Китай ", написа Борел в Туитър и добавя, че се усеща добре и няма признаци.

Жозел Борел трябваше да бъде на посещаване в Китай от 13 до 15 април дружно с немския външен министър Аналена Бербок за стратегически договаряния в региона на дипломацията и сигурността. Очакваше се Борел да разиска Тайван и войната в Украйна с висши китайски външни и военни чиновници по време на тридневно посещаване в Пекин.

Пътуването до Китай щеше да направи Борел най-новият в потока от високопоставени европейски чиновници, които ще посетят Пекин, откакто предходната година страната анулира строгите Covid ограничения.

Френският президент Еманюел Макрон раздразни някои западни съдружници, като сподели, че Европа не би трябвало да следва политиката на Съединени американски щати във връзка с Тайван, когато се върна от Китай предходната седмица.

Високопоставен чиновник на Европейски Съюз сподели, че Борел желае да показа единната позиция на блока и ще накара Пекин да употребява въздействието си върху Русия, с цел да спре войната в Украйна.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР