Дадените по-долу съвети, които би следвало да спазвате, за да

...
Дадените по-долу съвети, които би следвало да спазвате, за да
Коментари Харесай

7 съвета, които ще ви накарат да се чувствате перфектни на 50 годишна възраст и отгоре

Дадените по-долу препоръки, които би следвало да спазвате, с цел да сте ОК на 50 години, са систематизирани въз основата на статистическа обработка на данни от анкетно изследване, извършено с 50 годишни хора от двата пола, за които се допуска, че са натрупали задоволителен житейски опит. Те степенувани по значимост и стартират с тези, които касаят непосредствено вашето здраве – нещото, което в никакъв случай не може да купите!
1. Оставете тютюнопушенето – безспорно то неусетно подкопава здравето ви и основава предпоставки за бъдещи съществени болести на кръвоносната система (инфаркти, инсулти), белите дробове (астма, ефизема, туморни образувания), нервната система (ставате подвластни от никотина, което поставя отпечатък върху вашето душевен равновесие).

Освен това се повреждат в избрана степен и останалите физиологични системи, защото цигареният пушек съдържа голям брой съставки с натрупващо се отравящо влияние. Кожата на пушачите по-бързо се набръчква и пожълтява и никакви кремове не могат да скрият този резултат – белким на 50 желаете да изглеждате като на 70? При това вредите и на околните; в никакъв случай не пушете в наличието на деца – без значение дали са личните или други. Не ги тровете от дребни – разяснявайте им какъв брой е нездравословно пушенето! Най-сетне, цигарите са доста перо в фамилния бюджет, изключително в случай че „ парите не ви бият “. При двама пушачи в фамилията – всеки димящ по 1 кутия дневно – това прави 300 лв. месечно или 3600 лв. на година! Изхарчете тези пари за по-полезни неща! А просмуканите с неприятна миризма облекла на пушачите?…Откажете цигарите – колкото се може по-скоро – пушенето не е белег за вашата неустрашимост нито ви прави съвременни и еманципирани!
2. Пазете кожата си от слънчевата радиация – изключително от ултравиолетовото излъчване. Постепенното струпване на радиация води до дегенериране на кожните кафези с всички произлизащи от това опасности! Затова използвайте защитни кремове изключително при продължителните отпуски на море или на планина.
3. Спете най-малко 6 часа, а най-добре – 7. Сънят работи благотворно върху всички физиологични системи и на първо място – върху нервната система, която има командни функционалности по отношение на останалите. Ако имате проблеми със заспиването – дозирано физическо натоварване би ви помогнало, както и подобаващи билкови отвари. Внимавайте обаче с медикаментите – множеството от тях водят до нежелано пристрастяване! Затова се научете да медитирате – резултатът ще бъде шокиращ и във връзка с душевното ви равновесие и ще ви зарежда с положителна сила!
4. Поддържайте хигиена в устата си – не мийте зъбите си официално. Отделяйте за това към 90 секунди заран и вечер. Жабуркайте с вода устата си, изключително след изразходване на сладки неща. Ако зародят проблеми – не отлагайте ходенето при ортодонт. Това ще ви спести доста бъдещи неприятности! Нима желаете на 50 да бъдете с развалени зъби и неприятен мирис? И да поглъщате храната без задоволително да сте я сдъвкали, при което затруднявате работата на стомаха си?! Освен това появяването на гнойни процеси към зъбните корени има отравящ резултат върху целия организъм. Не забравяйте и това, че пушенето унищожава зъбите доста бързо, без значение от това какви грижи полагате за тях!
5. Яжте здравословни храни, сертифицирани по съответния метод, наблегнете върху плодовете и зеленчуците, по опция създадени в частни стопанства. Хранете се разделно и не преяждайте. Винаги предпочитайте да се храните с домашно създадени ястия! Не яжте храни, които водят до бързо струпване на наднормено тегло. Контролирайте тежестта си, кръвната захар и „ неприятния “ холестерол “ и реагирайте съответно при определяне на проблеми.
6. Тренирайте вашия мозък даже в случай че не работата ви не изисква да го „ товарите “ доста – четете за предпочитане книги пред жълти вестници и списания. Има творби на толкоз велики писатели, които не познавате, а си коства да сте прочели!
7. И за Бога – спортувайте – в никакъв случай не подценявайте благотворното влияние на спорта. Изберете си подобаващ за вас спорт, който да ви доставя същинска приятност. Адреналинът, който се отделя при спортуването е незаместим! Освен в прочувствен аспект, спортуването натоварва всички системи на тялото ви – костна, кръвоносна, поддържа гъвкавостта на ставите и сухожилията, резервира силата на мускулите ви. Три пъти седмично спортуване на аматьорски принцип е задоволително. Прибавете и екскурзия през уикендите – и ще бъдете ОК! Дори нормалните настинки ще правят отстъпка обратно! Не се претоварвайте обаче – без нужните средства за възобновяване – както е при професионалните състезатели – ще бъдете уязвими на контузии и амортизиране.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР