Дадена е заявка, че ще бъде депозирана молба в Народното

...
Дадена е заявка, че ще бъде депозирана молба в Народното
Коментари Харесай

Юрист: Ще освободят Цацаров по-рано от 1 март

Дадена е поръчка, че ще бъде подадена молба в Народното събрание на 1 март за преустановяване на мандата на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в. Вероятно това е било катализатор за лишаване достъпа му до класифицирана информация. Това сподели в предаването "На фокус " по Нова телевизия Цвета Маркова, магистър по право и някогашен ръководител на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Според нея изобщо няма да се чака до 1 март и Цацаров ще бъде освободен още идната седмица заради неспособност да извършва служебните си отговорности.

На процедура той няма да може да работи без достъп до такава информация, добави Маркова.

Такъв ход от страна на властта не е нов и преди е имало случаи с лишаване достъпа до класифицирана информация на хора на висок пост, които са представлявали България в Брюксел, съобщи още тя.

Относно желанието за освобождение на основния прокурор Иван Гешев, Цвета Маркова акцентира, че това може да стане единствено посредством смяна в Конституцията или на Висшия правосъден съвет.

Искат оставката на основния прокурор, само че в Конституцията и законите написа друго - той има мандат и той изтича, съобщи юристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР