Да запазим детето в нас, което често се цитира като

...
Да запазим детето в нас, което често се цитира като
Коментари Харесай

Кой може да ни помогне при проблем? Вътрешна майка и вътрешен баща

" Да запазим детето в нас ”, което постоянно се цитира като витален принцип, в действителност е много неправилна психическа стратегия и задълбава, а не взема решение вътрешните ни проблеми, настояват специалистите. Защо? Ето лайфхак:

Всяка експанзия е детска – възрастният човек по тази причина е именуван " зрял ”, тъй като може да се владее, да балансира. Като всяко детинско държание, тя е израз на вътрешен боязън, който възрастният е преодолял и знае, че същинската власт е човек да може да спре себе си. Агресията е съпъствана от други детинщини като мусене, обидчивост, конфликтност, които може да я предшестват или да я следват.

За голямо страдание, в страни като нашата, където психическото познание и психическата просвета не са възпитавани, не влизат и в просветителната подготовка още в учебно заведение, се основава социална инфантилност – те се пренасищат с експанзия и други инфантилности.

Вместо това, тъй като води до опустошение, учените имат елементарна рецепта. Всеки от нас е добре да възпитава така наречен от тях " вътрешна майка и вътрешен татко ”. Как се показват те?

Те ни дават възприятието, че сме " огромни ”, че можем да се оправим в напрегнати или комплицирани обстановки по уравновесен и печеливш за нас метод.

Как можем да го упражняваме?

Просто е. Когато изпаднете в проблематично положение, без значение по каква причина, оставете за малко концентрацията върху казуса, която не ви води до решение. Вместо това, спомнете си и даже, в случай че съумеете, визуализирайте обстановка, в която скъп за вас човек ви е оказал помощ. Сърцето/душата ви ще се усети " затоплено ”.

След това си спомнете обстановка, в която вие сте помогнали – когато оказваме помощ, ние сме " огромни ”, без значение от възрастта и нейното разбиране от обществото. Сърцето/душата ви ще се усети напълно стоплено, мисълта към този момент ще бъде уравновесена, решението, което търсехте трескаво, само че несполучливо преди като че ли единствено ще изникне.

Когато това се случи няколко пъти, ще се почувствате задоволително зрели и ще започнете да решавате заплетените персонални и професионални проблеми все по-лесно. Ще спрете да се вайкате и ще сте намерили своята вътрешна майка и своя вътрешен татко, които – за разлика от физическите, постоянно ще бъдат с вас и постоянно ще ви оказват помощ.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР