Да закрепим българо-гръцките отношения и да продължим доброто сътрудничество между

...
Да закрепим българо-гръцките отношения и да продължим доброто сътрудничество между
Коментари Харесай

Българският патриарх Неофит се срещна с новия гръцки посланик у нас

Да закрепим българо-гръцките връзки и да продължим положителното съдействие сред двата народа, върху това се сплотиха Светейшият Български патриарх Неофит и новият дипломат на Република Гърция Н. Пр. Димитриос Хронопулос. Двамата се срещнаха през днешния ден в постройката на Софийска св. митрополия. Цитиран от църковния пресцентър, новият дипломат благодари за достойнството да бъде признат от Предстоятеля на Българската черква, като посочи обстоятелството, че самият той е желаел първата му публична среща, след държавните протоколни, да бъде точно с Българския патриарх.

По време на приема бяха повдигнати редица въпроси по отношение на положителните взаимоотношения сред България и Гърция, както в дипломатическо и политическо отношение, по този начин и в църковно. Негово Превъзходителство съобщи поздрави на патриарх Неофит от предстоятеля на Гръцката православна черква архиепископ Йероним и от президента на Гърция Прокопис Павлопулос и показа, че с изключение на стопански партньорства нашите два народа са свързани и с православната ни религия.

На срещата присъединяване взеха Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, шеф на отдел " Връзки с обществеността " при Св. Синод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР