Да свържем черно с Егейско море, чрез пристанищата и по

...
Да свържем черно с Егейско море, чрез пристанищата и по
Коментари Харесай

Борисов поиска път Александруполис-Димитровград

Да свържем черно с Егейско море, посредством пристанищата и по нов скоростен път – това е една от дилемите, които министър председателят Бойко Борисов си слага за близкото бъдеще, стана ясно от негово изказване пред медиите. Борисов ревизира напредъка на строителните работи по построяването на газовата връзка сред България и Гърция дружно с енергийния министър Теменужка Петкова. На инспекцията участваха и американският дипломат Херо Мустафа, посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос и посланикът на Азербаджан Наргиз Гурбанова.

„ Искам да създадем един бърз път Александруполис-Димитровград, да свържем Черно с Егейско море. Да си заменяем по едно пристанище без такси. Гърция ще има Черно море, ние ще имаме Егейско море и то без войни. Мисля, че ще успеем да открием интерконектора предварително “, съобщи Борисов. Той изясни, че този интерконтектор ни свързва непосредствено с Александруполис.

Предвижда се интензивен градеж на 185-километровото оборудване сред Стара Загора, Хасково и Комотини. То би трябвало да бъде готово за 12 месеца и газопроводът да бъде въведен в употреба през втората половина на 2020 година Връзката би трябвало да обезпечи диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ в района на Югоизточна Европа.

„ България дава половин милиард. И Гърция би трябвало да се отвори повече за български компании. И тръбите са създадени в Гърция и строителите са от Гърция ", сподели Борисов.

" Където строим, археолозите намират неповторими неща, откриха каменни сечива на 7000 години. Работят доста бързо, ние плащаме постоянно и музеите ни се изпълниха с артефакти. Само за археологията сме дали 4 млн. лева ", изясни той.

Сега разбирам за какво назовават България " скритото украшение ", тъй като на всички места се намират археологически полезности, сподели Херо Мустафа.

" В момента, в който мине газопровода, връщаме хумуса и следващата година отново тук си има царевица от горната страна. На 100% природата се резервира ", сподели Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР