Да, страх ме е, от това, че екстремисти като Възраждане,

...
Да, страх ме е, от това, че екстремисти като Възраждане,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Страх ме е от екстремисти като Възраждане |

" Да, боязън ме е, от това, че екстремисти като " Възраждане ", които с чудовищно удоволствие експлоатират страховете на хората, могат да трансфорат една акция в голям публичен пожар. "

С тези думи ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов отговори на въпрос на Цветанка Ризова какво ги държи във властта. 

" Коалицията доближи своя концептуален таван, само че не можем да отидем към избори и държавното управление да бъде свалено ", добави той.

Иванов сподели, че обстановката в обединението сега е " извънредно комплицирана ". Той добави, че още при образуването на обединението се е знаело, че тя няма да оцелее цялостен мандат. Лично той планувал, че тя ще издържи най-вече до локалните избори. Според него обаче в този момент не е моментът за нови избори, които биха хвърлили страната в нова политическа рецесия.

Той обаче съобщи, че вътрешното недоразумение сред четирите партии е довело до това " обединението да взема решение рецесиите, които сама е основала, посредством нови рецесии ".

" Ние сме подменили, в обединението, процеса на взeмане на политически решения в отговор на някакви процеси, с това само и единствено да се занимаваме с решение на рецесии, които сами сме основали. Решенията, които предлагаме, са нови рецесии. "

Иванов заяви, че трите обединения от Демократична България ще обсъдят присъединяване си в обединението, а по-късно въпросът ще бъде подложен и на съдружен съвет.

" Ние не сме си разрешавали да извиваме ръце, да тропаме по масата, да заплашваме и да слагаме червени линии, само че в този момент идва време ние да вдигнем  червен байрак . Това нещо не може да продължава по този метод, това действие, или по-скоро липса на действие на обединението. "

Съпредседателят на " Демократична България " съобщи, че диалозите за присъединяване на обединяването във властта ще се водят, " разбирайки изцяло, че по никакъв метод не би трябвало да заплашваме съществуването на обединението. " По думите му обединението би трябвало бързо да увеличи потенциала си да работи дейно и да стартира да реагира съответно на рецесията в Украйна и всичко, което следва от нея.

Иванов разяснява и признатото проекторешение през вчерашния ден за военно-техническа помощ за Украйна. Демократична България, както и ГЕРБ-СДС, бяха вносители на претенции за военна помощ, само че те бяха отхвърлени.

" Има близо 200 гласа, голямо болшинство, което желае и е готово да води някакви диалози за отговор на съветската експанзия...но казусът е, че ние не успяхме да произведем водачество, което да постави на това болшинство съдържателно решение. Произведохме едно нищо. Това нищо няма да бъде компромис, който да скрие тематиката . "

Лидерът на ПГ на Демократична България съобщи, че всекидневно прави опити да предложения опозицията да взе участие в управляваната от него краткотрайна комисия за конституционна промяна. Промяната в главния закон бе основен приоритет на всички парламентарно показани групи, само че след основаването на комисията ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " отхвърлиха да излъчат свои членове. Така на процедура конституционната промяна потъна, защото с цел да се случи е належащо огромно болшинство, т.е. присъединяване и на опозицията. Иванов е подложен на критика, че досега не е свикал нито едно съвещание на тази комисия. Той пък съобщи, че няма смисъл от това без присъединяване на тези три партии.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР