Да сте чули някой да е вдигнал заплатите на обикновените

...
Да сте чули някой да е вдигнал заплатите на обикновените
Коментари Харесай

Ех, ако хората се бореха за правата си така, както се биеха днес за олиото!

Да сте чули някой да е вдигнал заплатите на елементарните български жители?

Много хора ме молят да направя къс разбор на протичащото се през последните дни в страната. Ще се опитам да насоча мислите ви натам, накъдето не желаят нашите "хуманисти " да разсъждавате.

Ех, в случай че хората се бореха за правата си по този начин, както се биеха през днешния ден за олиото!

Преди време ви обърнах внимание, че държавното управление на Кирил Петков изхарчи 9 милиарда лева единствено през декември 2021 година И до през днешния ден нямаме отговор защо тъкмо бяха изхарчени тези пари, макар, че и депутати питаха. Вероятно нечии джобове и сметки са се напълнили уместно с парите на българския поданик?

Харченето на нашите пари продължи и през първите месеци на 2022 година От данните, които Българска народна банка разгласява се вижда, че от средата на декември 2021 година до 7 март 2022 година фискалният запас на страната ни са се изпарили към 4 милиарда лева

Припомням, че служебните държавни управления теглиха големи задължения и задължиха българския поданик, парите се харчеха сякаш за противоепидемични ограничения и потъваха още веднъж в нечии джобове и сметки?

Пари от Европата не идват, а на Кирил и Асен им трябват доста, но доста им трябват пари другояче ще стартират да боксуват заплащанията в избрани сфери.

Как се събират бързо пари в хазната на държавното управление?

Като помпиш стремително инфлация и създаваш терзания в жителите! Първото терзание бе основано с опашките по бензиностанциите! От продажбите на огромни количества горива държавното управление стремително прибира и Данък добавена стойност и АКЦИЗ. Последва втора вълна на нервност! Този път с надуване на цените на олиото, чиято цена доближи върхове върхове, а хората щяха да се избият пред вратите на една верига за хранителни артикули. Правителството още веднъж ще изпълни стремително хазната от импортираното от народа Данък добавена стойност.

На фона на тази нервност се появява Корнелия и стартира да ни изяснява по какъв начин щяла да залее целия свят с олио! Корнелия ни обясняваше и горивата, и за цените на мобилните оператори и евтини дърва даде обещание, и за българските оръжия в Украйна говореше нещо? Абе, изобщо Корнелия доста ни обича и доста мисли за нас!

Мисли, мисли, но мобилните оператори подвигнаха цените, бензина и дизела удариха 3-те лв., евтините дърва са неоткриваеми, а цената на олиото надмина 5 лв.!

Предполагам се досещате, всичките тези пари излизат от нашите джобове! Управляващите доста мислят за бизнеса и непрестанно го компенсират! Компенсират бизнеса за високите цени на тока! Компенсират бизнеса и за високите цени на газа! Компенсираха бизнеса и за пандемията!

Да сте чули някой да е вдигнал заплатите на елементарните български жители? Да сте чули някой да ни е компенсирал за всичките тези неволи?

Ще попитате в този момент какво вършат ръководещите? Ами Кирил носи чашата на Урсула из коридорите на Версай, направи си селфи с Ердоган в Анталия, а Корнелия си пие уискито с другарите! Бъдете здрави!

Димитър Байрактаров
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР