Да си влюбен в живота е сила. Конкретният обект на

...
Да си влюбен в живота е сила. Конкретният обект на
Коментари Харесай

Любовта като превенция

Да си влюбен в живота е мощ. Конкретният обект на предпочитание е непосредствено проявяване на любовта, въпреки тя да не е наложителна, с цел да бъдеш с някого. Често, водени от инстинктите си, ние можем да задоволяваме физическите си потребности и за момента да получим желаното задоволство. Само любовта, обаче, държи мозъка ни безсънен и ни кара да се усещаме потребни и значими.

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че любовта защищава от заболявания и прави неволите търпими. Любовта лекува към този момент получени рани. Любовта е най-надеждното средство, посредством което се усещаме в добра кондиция. Позитивната настройка към света постоянно е печеливша тактика, а най-човешкото възприятие е сигурният съдружник по пътя, изпълнен с провокации.

Думата „ love “ („ обич “) произлиза от британската дума lufu, която е от фамилията на немските езици. Върнем ли се обратно във времето, тя дели един корен със санскритската дума lubhyati („ предпочитание “, „ блян “). 

ЛЮ-БОВ – две срички, изпълнени със смисъла на това да даваш любов, да възприемаш света посредством обичта, да си подготвен да получаваш обичта на другите. Превенция против тъгата и унинието, аргументът да живеем живота си като положителни хора.

Какво по-хубаво поЖЕЛАНИЕ за новата 2023-та година!

Поетът Добромир Банев особено за Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР