, да си се защити, заяви Асен Василев тази неделя

...
, да си се защити, заяви Асен Василев тази неделя
Коментари Харесай

Асен Василев: Ще спретнем още едно дело на Бойко Борисов - заради оръжията

, да си се отбрани ", съобщи Асен Василев тази неделя в изявление за БНР.

 

" Няма по какъв начин да има комисиони, в случай че контрагент е Пентагона. Ние помогнахме на Украйна, българската страна не е в положение да даде подаяние на друга страна от милиони евро. Няма комисионери, няма медиатори. Казусът отива в съда – Борисов като приказва такива гръмки неща, би трябвало да ги отбрани ".

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов твърди, че сред 40 и 50% от парите, които България е спечелила от продажбата на оръжие за Украйна през трети страни, са били усвоени от медиатори.

 

По думите му ставало въпрос за 800 милиона лв., което е " свръхпечалба и към нея не се поставя надценката ". " Браво, че сте пращали оръжия за Украйна, неприятното е, че сте лъгали ", обърна се той към Петков и Василев.

 

Думите му пристигнаха във връзка следствието на " Ди Велт " за изпращането на оръжия на Украйна през предходната година през Съединени американски щати и Англия.

 

" Условието да не се изпраща оръжие непосредствено на Украйна е изпълнено ", акцентира Асен Василев. 

 

" Това може да звучи като укриване, само че това понижава доста рискът за българската страна. Обемът на доставките е доста по-голям, когато става през тези стратегии, които Съединени американски щати и Англия направиха.

 

Иначе не можеш да направиш подаяние в такива размери ". " Трето, Народното събрание взе решение за военна помощ и изпратихме консерви с грах и един генератор. Това, че Народното събрание е взел решение за военна помощ, не значи, че държавното управление желае да си свърши работата ", съобщи той.

 

И добави, че засекретеният лист с оръжия, които пращаме на Киев, " не е освен това от консерви с грах ".

 

Припомняме, че Кирил Петков съди Бойко Борисов и за клюка по отношение на думи на водача на ГЕРБ, че Петков и Василев вземали комисиони за газовите доставки у нас, когато са били в ръководството.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР