Да си президент на Съединените щати означава, че хората по

...
Да си президент на Съединените щати означава, че хората по
Коментари Харесай

Бушу-суру – да повърнеш в скута на японския премиер

Да си президент на Съединените щати значи, че хората по целия свят ще знаят за всеки твой гаф. Бившият президент Джордж Буш се задави с геврек, до момента в който гледа футболен мач. Това надлежно се излъчва по националната телевизия в Япония и поражда термина „ Бушу-суру “. Ето какво значи този термин.

По време на случката президентът Буш е на вечеря в дома на японския министър-председател Киичи Миязава на 8 януари 1992 година Вечерята се организира по време на пътешестване му до Азия, където гостува в Япония с желанието да се подобрят връзките сред двете страни. Буш призна на другия ден по време на изявление с кореспонденти, че не се е чувствал добре преди вечерята.

В един миг от вечерта споделя: „ Обърнах се към министър-председателя и споделих: „ Ще ме извините, апелирам? “ И се втурнах към тоалетната. И аз мислех, че всичко е наред. “

Докато отсъства в тоалетната, твърди се, че повръща и съгласно отчет на ABC News малко след събитието, също би трябвало да смени изцапаното си долни дрехи.

Той лежи с глава в скута на Миязава, първоначално видимо в безсъзнание, преди госпожа Буш и Тайните служби го поставят да легне на пода. В последна сметка сътрудниците му оказа помощ да се изправи, в този миг той се извинява на Миязава и напуща постройката. Прессекретарят на Белия дом назова случая „ припадък на чревен грип “.

За страдание на господин Буш, телевизионните камери си работят. Видеото, на което на него му става неприятно върху японския министър председател, се пуска още веднъж и още веднъж по японската телевизия още същата вечер. Американските комици също се възползваха от случая. Дана Карви от „ Saturday Night Live “ пародира случая, който е показан и в „ The Simpsons “. В Япония се появява фразата „ Бушу-суру “, която значи „ да направиш като Буш “ и значи някой да се изложи на обществено. Терминът обаче оттогава излиза от приложимост.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР