Да си фен на Левски в последно време не е

...
Да си фен на Левски в последно време не е
Коментари Харесай

Мъри в най-точния момент

Да си почитател на Левски напоследък не е от най-зареждащите с позитивизъм неща. Не стигат спортните неуспехи, само че споменаването на " сините " и " банкрут " в едно изречение ставаше все по-често събитие.

И в случай че от отдръпването на Васил Божков допреди няколко дни светлината в тунела да беше тази от насрещно движещия се трен, в този момент на " Герена " могат да въздъхнат с известно облекчение. С " известно ", тъй като тези над 20 млн. лева отговорности към момента не са се стопили и най-малко към този момент няма изгледи това да се случи бързо и гладко.

Само в границите на седмица обаче в Левски взеха решение двата си съществени казуса - първият с финансирането и вторият с намирането на подобаващия треньор. Договорът с " Палмсбет " ще обезпечи 7 млн. лева за една година, което подсигурява успокоение, въпреки " сините " да са към момента надалеч от опциите на Лудогорец, та даже и от тези на ЦСКА.

По-важната вест, обвързвана с клуба, несъмнено е завръщането на Станимир Стоилов на треньорския мостик.

13 години след последния му валс със " сините ", Мъри още веднъж е на " Герена ". А с този ход експертът утвърди мястото си в " синята " митология даже преди отборът да беше изиграл един дуел под негово управление.
 В Казахстан дефинираха Левски като европейски гранд
В Казахстан дефинираха Левски като европейски гранд

След като го чакаха назад в Астана

Стоилов можеше да се завърне в клуба на няколко пъти, и то в обстановки, надалеч по-благоприятни от актуалната. Бившият притежател Спас Русев призна преди време, че Мъри е отклонил оферта за 60 000 евро месечно плюс опцията да разполага с играчи като Габриел Обертан и Жорди Гомес, които наскоро дефилираха на " Герена ".

Но треньорът избра тъкмо този миг за втория си престой отпред на Левски. И този ход заслужава голямо почитание. Не единствено от бранш " Б ", само че и от неутралния футболен почитател у нас.

Стоилов избра нещата да се случат по сложния метод.

Спортно-технически отборът беше покрай дъното през предишния сезон, началото на този също не беше като розовите залези над стадион " Георги Аспарухов ". Организационно нещата са още по-зле, призна самият ментор след контролата против Спортист (Своге), извоювана с 2:1. Феновете са разграничени, а огромна част от тях даже не желаят да стъпят на стадиона.

Разбира се, във всяко неприятно нещо може да се открие по нещо хубаво. На " Герена " нещата мъчно биха били по-зле. Така че пътят е единствено нагоре, в случай че се доверяваме на оптимистичните теории. Наред с това Стоилов ще разполага с най-високия заем на доверие, който треньор на отбора е получавал. Вероятно последният подобен случай е бил още веднъж с него, само че с надалеч по-младата му и неопитна версия.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР