Да, сега е много трудно време, военно време, което изисква

...
Да, сега е много трудно време, военно време, което изисква
Коментари Харесай

Песков оправда цензурата в Русия с военното време

" Да, в този момент е доста мъчно време, военно време, което изисква твърди ограничения от управляващите ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за студентския канал " МГИМО 360 ". " Вярвам, че, несъмнено, по време на война би трябвало да има избрана цензура и би трябвало да има избрани правила, които биха били неприемливи в обикновено, спокойно време, само че в този момент те би трябвало да бъдат наложителен признак, " цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Според " Интерфакс " Песков не е съумял да изясни къде е границата сред антивоенната рецензия и " дискредитирането " на армията. " Къде е границата? Не мога да отговоря на този въпрос. И по тази причина бих посъветвал всички, които, без да схващат същината на въпроса, желаят да спекулират безсистемно и да хвърлят някакви рецензии към нашата войска, към тези, които вземат участие в Специалната военна интервенция (така Русия назовава войната си в Украйна-бел.ред.), да помислят 10 пъти ", предизвести представителят на Кремъл.

Песков също по този начин за следващ път разкритикува хората, които са напуснали Русия след началото на войната, като твърди, че те са били уплашени: " Страхът е обикновено възприятие , което е присъщо на човек в избрани житейски обстановки. Няма нищо неприятно в това. А някои даже напуснаха страната. Но някой си потеглиха и започнаха да ругаят Родината, да дискредитират Родината. Много мъчно ще се върнат тези хора. "

Прессекретарят на Владимир Путин също отговори на въпроса какъв би трябвало да бъде идващият президент на Русия: " Същият. Или друг, само че същият . "

Малко откакто съветските сили нахлуха в Украйна предходната година,, ограничаващо какво хората могат да оповестяват за спора. Последваха санкции и блокиране на уеб страници, разпространявали информация, която опонира на формалната версия на Кремъл за военните събития. Започнаха и доста процеси, както против изявени опозицинери, по този начин и против елементарни жители изразили своята гражданска позиция против съветската агресия в Украйна.
 ISW: Кремъл е наложил строга цензура над съветските военни блогъри
ISW: Кремъл е наложил строга цензура над съветските военни блогъри

Путин вини Украйна за военните действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР