Да се увеличи производството и брутния вътрешен продукт. Това посочи

...
Да се увеличи производството и брутния вътрешен продукт. Това посочи
Коментари Харесай

Финансов журналист: За да се вдигне минималната заплата, трябва да се увеличи БВП

Да се усили производството и брутния вътрешен артикул. Това уточни като метод за повишение на минималната заплата в настоящата обстановка финансовият публицист Петър Илиев.

„ Ако потърсите още две групи данни, а точно Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и съотношението на минималната работна заплата по отношение на него, ще забележим, че ние не сме чак толкоз зле. Въпросът е, че произвеждаме малко. Оттам имаме по-малки приходи, стопанската система ни е по-слаба, а при тази заплата ние имаме четири пъти по-ниско КПД – коефициент на потребно деяние на служащия “, изясни той.
Ако ще гоним минималната работна заплата на Румъния, ще създадем и дълг като Румъния. И при този растеж на дълга, предходната година се видя пазарите какво ни споделят: пласирайте дълг при този огромен недостиг, само че ние ще ви го купим на 6% рентабилност.
А 6% рентабилност, при нов дълг от 11 милиарда лв. – това са 660 милиона спомагателен годишен разход на хазната, посочи финансовият публицист.

Според него, би трябвало да се вземат ограничения, които да не заплашват вложенията, с цел да може стопанската система да върви и да се подвига брутния вътрешен артикул.

 

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР