Да се търси определението геноцид за всяка трагедия е прекалено

...
Да се търси определението геноцид за всяка трагедия е прекалено
Коментари Харесай

Местан за тракийските бежанци: Да се търси определението геноцид за всяка трагедия, е неприемливо

" Да се търси определението " геноцид " за всяка покруса е прекомерно недопустимо. Най-важното е тези проблеми да не се политизират ненужно. Ако ние възприемаме като геноцид всяко трагично следствие от която и да е война, то мисля, че единствено ще влошим двустранните връзки. " Това съобщи водачът на партия ДОСТ Лютви Местан.
По думите му " душевните граници се простират до такава степен, докъдето има и един български жител. От тази позиция съм казвал Бурса е България, Анкара е България. В тази теза няма териториална рекламация. "
Местан дефинира срещата Европейски Съюз – Турция, като " сериозен геополитически пробив на българската дипломация ". Според него този пробив може да стане исторически, само че единствено в случай че се състои втора среща сред Европейски Съюз и Турция.
" Турция би трябвало да стане член на Европейския съюз. Едва тогава европейският план ще бъде цялостен ", добави още той в изявление за bTV.
В отговор на въпрос дали човешките права са застъпени в прилежаща Турция, Местан разяснява, че едвам когато сме изпълнили и ние критериите за демократични стандарти, тогава можем да разясняваме обстановката в други страни.
В коментар за вътрешната политика в страната ни Местан сподели: " Ако в България имаше действителна независимост на политическата активност, в случай че в България не бяха нарушени конституционните права на българските жители да вземат участие свободно в изборите, през днешния ден ДОСТ щеше да бъде парламентарно показана политическа партия. "
Той призна, че партията има големи проблеми с финансирането , тъй като се издържала единствено от дарения и членски импорт и отхвърли да получава заплата.
По мотив някогашните си сътрудници от Движение за права и свободи, Местан разяснява, че " не са в час ": " Тече развой на огромна ценностна промяна в етнополето на гласоподавателите турци и мюсюлмани. Идеята да обединим всички турци под едно политическо крило е проблематична концепция. " Според него апелът на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ да се закрият различните партии и гласоподавателите да се извърнат още веднъж към Движение за права и свободи е демонстрация на политическа надменност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР