Да се свали отново имунитета на Димитър Аврамов от ДПС

...
Да се свали отново имунитета на Димитър Аврамов от ДПС
Коментари Харесай

Димитър Аврамов е депутатът, чиито имунитет отново иска Гешев

Да се смъкна още веднъж имунитета на Димитър Аврамов от Движение за права и свободи - настояването на основния прокурор за това бе изчетено от ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов при започване на съвещанието през днешния ден. То бе импортирано в деловодството на Народното събрание на 8 ноември.

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент - за търговия с въздействие. С определение от 17.10.2022 година Софийски градски съд спря наказателното произвеждане против Аврамов заради придобиване на депутатски имунитет.

Аврамов е упрекнат, че през 2012 година, когато беше народен представител от ГЕРБ, е изискал от предприемача Светослав Илчовски 220 000 лв., както и право на прилагане на аграрни земи. До закриването на спецправосъдието делото против него се гледаше в Специализирания углавен съд.

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на самия Аврамов. 

През декември м.г. основният прокурор изиска същото по отношение на депутата от Движение за права и свободи в 47-ото Народно заседание, като се стимулира със същото обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР