Да се смея ли, да плача ли, пише Никита, която

...
Да се смея ли, да плача ли, пише Никита, която
Коментари Харесай

Не пускат пациентка да отиде до тоалетна в болница в Стара Загора

Да се дръзвам ли, да рева ли, написа Никита, която изрече възмущението си по тематиката в обществената мрежа.

Кошмарен ден претърпяха 83-годишна жена и придружителят й Никита Балева, която описа във Facebook за неприятна обстановка, развила се в Окръжна болница в Стара Загора. Двете дами били в кабинета по Медицинска онкология, от където им споделили, че се постанова да изчакат известно време. Те излезнали на открито, където пред болничното заведение има позиционирано единствено едно кафене, на което седнали. Попитали чиновниците дали има тоалетна, а те им дали отговор, че нужникът се намира в болничното заведение. Запътили се към болничното заведение, само че защитата на входа са отказали да пуснат дамите да отидят до тоалетна.

" Къде би трябвало да отиде пациент до тоалетна? Пациентката е на 83 години. Може би би трябвало да изтича до някоя градска тоалетна? ", написа Никита Балева в обявата си. В мненията обаче й дават отговор, че социална тоалетна в Стара Загора няма от доста години. А по отношение на това, че в кафето няма нужник, е също толкоз възмутително и старозагорчани упорстват РЗИ да се самосезира безусловно.

Потребители във Facebook не скриха възмущението си от неприятната обстановка и освен. Ето какво написа Таня Запрянова:

" За страдание е по този начин. Отнасят се с тебе като с отпадък... Все едно си някаква непотребна движимост. Тоалетна не може - неизвестно за какво... В отделенията е окайваща работа... Няма баня, стаите са смут, спалното долни дрехи е под всякаква рецензия... Персонала ли? Ами какво да ви кажа, в случай че 20% стават и имат човещина, то останалите 80% са коравосърдечни хорица, които те гледат на погрешно като че ли си им изял супата. Те не отиват с готовност на работа. ".

" В тази болница в действителност има малко на брой свестни лекари, сестри и санитари! Благодаря им от сърце за вниманието и грижите! Те си знаят кои са! Умишлено не загатвам имена, с цел да няма проблеми и злоба от страна на сътрудниците им. Останалите са като зверове! Жалко, само че факт! А за изискванията и мизерията - без думи! ", разяснява Марина.

" В тая болница не бих стъпила повече, като студентка преди години измежду нощите ме изритаха с думите: Тука студенти не лекуваме, единствено тежки случай от произшествия или тежко ранени. И по този начин потеглих да си диря частен кабинет за обзор, тогава беше зима, и към момента не познавах нищо къде се намира в града. ", гласи коментар на Стела.

Бивши пациенти на болничното заведение поучават Никита и 83-годишната жена да отидат в частна клиника, където ще получат нужното внимание и схващане.

В последна сметка двете дами са посетили друго кафене, с цел да отидат до тоалетна, а Балева пожела на " измисления господин на входа " (охраната) да е жив и здрав. " И на неговата майка по този начин да кажат, че не може да отиде до тоалетна ", написа тя.



Снимки: Никита Петрова-Балева / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР