Да се развие велотуризма у нас, да се възстанови корабоплаването

...
Да се развие велотуризма у нас, да се възстанови корабоплаването
Коментари Харесай

На преговорите: Веломаршрути, повече СПА и 9% ДДС за заведенията

Да се развие велотуризма у нас, да се възвърне корабоплаването по Дунав, нулева корупция в туристическия отрасъл и 9% Данък добавена стойност за заведенията за хранене. Тези условия сложиха партиите по време на договарянията за политики, към които може да се сформира съдружно държавно управление.

Според Демократична България би трябвало да се сътвори Национално координационно звено, което да бъде правоприемник на Европейската велосипедна асоциация. Освен това би трябвало да бъдат неразрешени МПС по тези велосипедни направления. Такива забрани има в естествените паркове, само че тази възбрана на доста места не се съблюдава.

Високопланинските хижи са на ръба на закона. Не е ясно кой ги ръководи, какво се случва с тях, би трябвало да има нова категоризация при тях, считат от Демократична България. Туризмът в планините не може да съществува без задоволително на брой избавителни хеликоптери за планинските места.

От партията упорстват за тактика за къмпинг туризма, с цел да може да се развие по-добре. Относно къмпингуването на морето, постоянно има спорове. Затова би трябвало да има правилник, с цел да не се смятат къмпингуващите като нарушаващи закона.

Демократична България предлага също да се възвърне туристическото мореплаване по Дунав.

Според специалистите на Има Такъв Народ страната би трябвало да реализира 0% корупция при консумиране на финансовите запаси и всеки лев да се дава по логичен метод.Трябва да има 5 стратегически ресора в министерството- морски, планински, спа туризъм, конферетен и културен туризъм. Като всеки сектор да има личен маркетинг, обясниха от Има Такъв Народ. Ние сме на второ място след Исландия по брой минерални извори, само че не изполваме това по най- положителния метод, безапелационни са те.

От Българска социалистическа партия желаеха опазване 9% Данък добавена стойност за заведенията за хранене и заведенията. Искаме мярката 60 на 40 да се върне в остарелия вид, когато се ползва при доказване на 20% спад на оборота спрямо 2019 година, а не както е в този момент доказване на 40% спад, оповестиха те. По думите на специалистите им би трябвало да се сътвори кредитна линия на българските хотелиери и ресторантьори в ББР, тъй като непознатите банки постоянно отхвърлят заеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР