Да се пази и развива военно-образователната система призова служебният министър

...
Да се пази и развива военно-образователната система призова служебният министър
Коментари Харесай

Наградиха 26 военни и цивилни за Деня на българската просвета и култура 24 май

Да се пази и развива военно-образователната система прикани служебният министър Георги Панайотов. Информацията е на министерството на защитата.

" Без мощна войска няма мощна страна. Силна войска се основава с можещи, знаещи и учещи хора, които да могат в нужния миг да употребяват знанията и мъдростта си , която са натрупали, с цел да защитят родината ", сподели Панайотов. На церемонията бяха наградени 26 военнослужещи, резервисти, цивилни чиновници и български жители от военно-образователната система във връзка честването на 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската словесност.

" 24 май е най-светлият празник на Република България. Празникът в историята ни е имал доста имена, само че в този момент мисля, че е определено най-прецизното, а точно Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност . Азбуката е българска, тя не е славянска. Азбуката е българска, тъй като прозорливостта и мъдростта на българските владетели са я създали такава. България е първата страна, която е възприела тази книжовност - Кирилицата, както я назоваваме през днешния ден ", сподели военният министър от служебния кабинет.

Той посочи, че точно българската писменост е една от главните аргументи народът ни да резервира себе си през вековете и да устои на всевъзможни опити на асимилация .

Прекланяме се пред мъдростта на българските владетели, които са строили книжовни центрове, просветителски центрове, с цел да се просвети и образова българския народ, акцентира министър Панайотов.

В словото си той благодари на хората, които са отдали живота и кариерата си на това да образоват българските военнослужещи, тъй като от това зависи сигурността на Република България .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР