Да се отпуснат допълнително още 50 места за обучение на

...
Да се отпуснат допълнително още 50 места за обучение на
Коментари Харесай

Поискани са още 50 места за обучение на медицински сестри и 30 за лекарски асистенти

Да се провиснал в допълнение още 50 места за образование на медицински сестри и 30 за лекарски асистенти в Медицинския университет в София.

Това планува план за смяна на към този момент одобрения брой на приема в държавните висши учебни заведения през образователната 2022–2023 година.

Ако решението бъде утвърдено от кабинета след публичното разискване, МУ-София ще може да одобри общо 337 студенти за придобиване на образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ за двете специалности (220 – за сестри и 67 за асистенти). Мотивът за това нарастване е сериозният дефицит на медицински сестри в бранш „ Здравеопазване “ и засилващият се интерес към специалността на лекарския помощник.

Друга смяна планува нарастване с 18 повече (от 44 на 62) места за курсанти в специалността „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище “ (за степен „ бакалавър “) във Висшето военно-въздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ – Долна Митрополия. Допълнителните бройки са подбудени от сложното задържане на фрагменти за въоръжените сили. Иска се също с едно място повече (от 6 на 7) за специалността „ Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “, за степен „ магистър “ (след добито висше образование) във Военната академия „ Г. С. Раковски “.

са по искане на висшите учебни заведения, подкрепени от министерствата на опазването на здравето и на защитата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР