Да се опитваш да измамиш Бойко Борисов ми изглежда толкова

...
Да се опитваш да измамиш Бойко Борисов ми изглежда толкова
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Да се опитваш да измамиш Борисов ми изглежда глупаво, ПП-ДБ сбъркаха с алчността в разговора

„ Да се опитваш да измамиш Бойко Борисов ми наподобява толкоз неуместно, като имаш подозрения въобще не опитвай. Тези хора не могат да бъдат излъгани по този метод, те би трябвало да получат някаква гаранция – да си дадат взаимно амнистия, да загърбят предишното и да си обещаят, че оттук насетне ще си държат устите затворени и ще ръководят дружно. И защото не могат и не престават да се санкционират поради предишното, ще се отиде на разновидността „ избори до дупка “, разяснява в изявление за „ 24 часа “ PR специалиста Диана Дамянова.

По думите ѝ ПП-ДБ сбъркаха с алчността в диалога

„ Така вместо да се трансформират 50% от хората в службите, в регулаторите, в правосъдната система, те избраха да трансформират 0%, тъй като не могат да трансформират 100%. Така се връщаме на точка 1 – да се опитат да загърбят предишното или да не се пробват и да се върви към избори. Не може да си в парламент, където всички са ти споделили, че няма да вземат участие с теб във властта, може би без Радостин Василев, и ти да продължаваш… поиграха си с нервите на хората “.

Дамянова предвижда низходящ тренд за Политическа партия, те са в обстановка lose-lose вместо win-win (резултатите от съвсем всички двустранни договаряния могат да се категоризират като печелят-губят, губят-губят и печелят-печелят – бел. ред.).

„ В политиката не може да се вземат решения на парче. Когато се стартират договаряния, се слага цел – какво желаеме? След това, в случай че го получим, ще желаяме това. Ако не го получим – ще реагираме еди-как си. Това се назовава стратегическо обмисляне, а в тази ситуация всичко това е сведено до нула. И тъй като този развой отсъства, той се замества с говорене във всички направления. За страдание, подобен им е сленгът – като на българската политическа класа, която е под равнището на българския народ. Затова все по-малко и по-малко хора гласоподават, тъй като българската политика е стигнала до най-ниското допустимо равнище в скалата с оценки на народа. Безспорен факт е, че свестните и интелигентни хора не желаят да се занимават с политика.

Така че ПП-ДБ имат един ход – да кажат, че не могат да образуват държавно управление, че би трябвало да унищожават бързо рецесията и по тази причина вземат мандата и неотложно го връщат “, съобщи специалистът.

Бойко Борисов има страгетия да се впише в новата политическа действителност и съгласно Дамянова е подготвен да спомага за нейното възстановяване, само че при изискване че оттук насетне не го закачат за предишното. „ Това е единствената допустима тактика, която Борисов би могъл да има. Затова игра ход с Мария Габриел за министър председател, която е добре призната в Брюксел, и вместо тези няколко политически сили да изберат да проведат 50% промени пред 0%, те взеха решение да идат на избори “. „ Почти всички, които наблюдават политиката, разискват, че такова ниско равнище на връзка, с обиди, в това число против дами, в никакъв случай не е имало, даже през 90-те.

През 90-те имаше хора от потомствени политически фамилии и те без значение от коя политическа мощ бяха, постоянно намираха по какъв начин да поддържат връзка между тях. От доста време в политиката у нас влизат – аз ги назовавам случайници, без обикновена политическа просвета. Те нямат визия, че България има история, която е почнала доста преди 1990 година, само че те не се пробват и да научат нищо “, изясни PR специалистът.

„ Новият Пеевски “ за разлика от другите се държи улегнало и поредно, тактиката му е Движение за права и свободи да влезе законно във властта, изясни още Дамянова.

„ През 2021 година не се оправдаха упованията на жителите – не тъй като момчетата, които пристигнаха, бяха неприятни, а тъй като упованията на хората бяха да бъде преместен Борисов и да се върви напред. Оказа се, че не става. Не можеш да накажеш Борисов, като се бориш с него. Но можеш да се договориш с него и да се вършат дребни крачки, с цел да се реализира някакво усъвършенстване “, безапелационна беше тя.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР