Да се направи фонд, насочен към електрификация на транспорта. Това

...
Да се направи фонд, насочен към електрификация на транспорта. Това
Коментари Харесай

Димов поиска фонд за електротранспорт

Да се направи фонд, ориентиран към електрификация на превоза. Това е изискал министърът на околната среда и водите Нено Димов на среща на отрасловите министри в Люксембург, заяви самият той в предаването " Беновска пита " по " Канал 3 ". Предложението е срещнало незабавно поддръжката на 6 страни. Ако бъде признато от новия Европарламент, то може да залегне във финансовата рамка за идващия програмен интервал.

Димов напомни, че предходната година е получил поддръжка от 9 страни членки за намиране на решение за замърсяващите коли. Министърът обясни, че откакто спре да се движи, една кола към този момент е отпадък и остава в последната страна, където е карана. В България над 90% от тези коли се оползотворяват, като включително влиза и преработването. Според Димов ограничението на дизеловите коли би трябвало да се реши на европейско равнище, като всяка страна поеме своята отговорност. 

Нено Димов уточни, че следва обзор на съдружното съглашение, като се уточни свършеното и се вземат ограничения за това, което не е направено. Една от тематиките, за които би трябвало да се търсят по-бързи решения, е демографската рецесия. Според Димов, раздаването на пари за повече раждаемост е въпрос на политика. " У нас бе въведен Западно-европейския демократичен модел, който образува гета. На избрани групи от хора се даваха пари за оцеляване, само че те по никакъв метод не бяха ангажирани в публичния живот.  Този модел не дава резултат и би трябвало да бъде заменен ", уточни Нено Димов. 

По отношение регламентирането на къмпингуването би трябвало да се случи до идващия летен сезон. След превъзмогването на президентското несъгласие, би трябвало да се направи разпоредба от 4 министерства - на земеделието, на околната среда, на районното развиване и на туризма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР