„Да се надяваме, че днес ще намерим към кой да

...
„Да се надяваме, че днес ще намерим към кой да
Коментари Харесай

Европейски журналист към Борисов: Ще задам бавно въпроса си, защото знам на какво ниво е английския Ви


„ Да се надяваме, че през днешния ден ще намерим към кой да се обединим “, добави Борисов и отхвърли, че името на Мишел Барние е било обсъждано като вероятен вид за ръководител на Европейска комисия.

Българският министър председател съобщи и, че държи ЕНП да вземе Европейската комисия, като е предложил хърватският министър председател Андрей Пленкович, само че посочи, че го е направил в смисъл, че всеки предлага всеки, за какво не и той да предложи Пленкович, написа „ Актуално “.

Същевременно Борисов изясни и за какво разновидността Кристалина Георгиева да е отпред на Европейска комисия не е бил признат измежду водачите от фамилията на Европейската национална партия (ЕНП) – тъй като е напуснала Европейска комисия при предходния си престой като неин зам.-председател, с цел да отиде в Световната банка.

Борисов обаче посочи и, че Георгиева „ към този миг “ не събира поддръжка.

Изключително неприличен миг се получи към края на срещата на Борисов с медиите преди да влезе на формалната среща на Европейския съвет. Кореспондентът на BBC зададе въпрос на българския министър председател, като стартира с уточнението, че ще приказва постепенно на британски език, тъй като знае на какво равнище го владее Борисов (бел. ред. – във видеото по-долу от 4:15 минутанататък). Въпросът беше дали за Борисов е значимо непременно Георгиева да получи работа в европейските институции и къде, както и какво желае да се случи на днешния Европейски съвет.

Лидерът на ГЕРБ отговори на български език, като сподели, че Георгиева е извънредно добре готова и има поддръжка от някои страни, без да прецизира кои са подкрепящите страни.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР