Да събаряш паметници в XXI век е фашизъм, варварщина и

...
Да събаряш паметници в XXI век е фашизъм, варварщина и
Коментари Харесай

И Свиленски като Захарова, премахването на МОЧА било фашизъм, варварщина и диващина

„ Да събаряш монументи в XXI век е фашизъм, варварщина и дивотия. Вчера станахме очевидци на началото на завръщането на фашизма в България. Паметниците не се събарят. Всеки преценя на кой монумент да отиде и да остави цвете “, стартира гневната си дрънканица в студиото на бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Той прикани жителите " кой както може " да излязат на митинг против демонтажа на Паметника на Съветската войска. По думите му дейностите на Областната администрация са изцяло противозаконни.

„ Без нито един документ, пояснение и проект за деяние. Единственото, което са дали е проект за обезопасяване, защото падали плочи, нито къде ще отиде паметникът, нито къде ще бъде съхраняван, нито има ли средства за възобновяване. Вчера се случи началото на най-варварската акция в центъра на столицата, която се е случвала след събарянето на мазволея. Поругава се един следващ монумент и те няма да спрат дотук. Те ще не престават с Цар Освободител, с Альоша и доста други монументи “, привидя му се на Свиленски.

„ С бинтована ръка съм, само че това не е значимото. Ще мине за два-три дни. Важно е онази ръка, която през вчерашния ден отсякоха с флекса – ръката на боеца, който е освободил Европа. Зам.-областен шеф, откакто беше отрязана ръката на боеца, си разреши да се снима като с ловджийски трофей, все едно е умъртвил глиган. Той трябваше да бъде освободен от работа “, продължи превъзбудения си монолог Свиленски.

ПТой още веднъж повтори изказванието си, че " министър-председателят Николай Денков не е знаел какво тъкмо се случва с паметника ".

„ Вчера бяхме при премиера – той не знаеше, че паметникът се реже. Той мислеше, че се демонтира и се мести. Докато преговаряме, чиновници на някаква компания режат с флекс по най-вандалския метод с противозаконни кранове. Режат с флекса и разрушават държавността в България “, продължи с жалбите и обвиняванията депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР