Да разпознаем растението цикория не е трудно, тъй като то

...
Да разпознаем растението цикория не е трудно, тъй като то
Коментари Харесай

Ето един пълноценен заместител на кафето

Да разпознаем растението цикория не е мъчно, защото то е със сини цветчета. Това, което евентуално не знаем за него, е, че е от фамилията на глухарчетата.

За първи път цикорията придобива известност във Франция по времето на Наполеон, когато комерсиалните блокади на владетеля довеждат до голям дефицит на кафе в цялата страна. Оттогава цикорията се употребява като пълностоен сурогат на кафето и е харесвана от феновете на напитките без наличие на кофеин. В самото растение няма кофеин, само че напитката от него има аналогия с усета на изпечено кафе.

Но цикорията е толкоз желана и поради изгодите ѝ за здравето. Освен че има високи равнища на инсулин и антипаразитни свойства, тя може да подкрепи намаляването на холестерола и да работи удобно на червата.

Всъщност, кафе от цикория може да си създадем, в случай че си купим примес от кафени зърна и цикория. Другият вид е ние сами да си я създадем. За задачата ще ни бъдат нужни свежи корени от цикория, които да измием, изсушим, наситним и изпечем, а по-късно, към този момент смлени, да смесим с кафе.

Кафето от цикория има усет, сходен на елементарното кафе, въпреки и малко по-землист и наподобяващ лешник. За предпочитане е да го пием неподсладено, само че с малко сметана, написа Tasting Table.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР