Да, профилът ми в социалните мрежи наистина беше атакуван от

...
Да, профилът ми в социалните мрежи наистина беше атакуван от
Коментари Харесай

Красимир Аврамов падна жертва на нигерийски xaкepu

„ Да, профилът ми в обществените мрежи в действителност беше нападнат от хакери. “ Това сподели за „ България Днес “ Красимир Аврамов. Човека глас добави, че не е търсил подпомагане от полицията. Поп артистът обаче не изясни пред вестника за какво не е подал сигнал за хакването.

Въпреки това изпълнителят демонстрира забележителна отговорност и сигнализира своите фенове и другари за кражбата на профила. Певецът даже благодари авансово на тези от тях, които „ подават сигнал до админите на платформата и рапортуват този шарлатанин “.

Аврамов сподели, че съгласно него хакерите са „ някакви нигерийци “, евентуално визирайки станалата печално известна още преди 20 години група интернет мошеници, основана в Лондон.

„ Искали са персонални данни от моите фонове, представяйки се от мое име през подправен профил “, разясни един от БГ участниците в „ Евровизия “. „ Събират и друга информация от потребителите на обществената мрежа “, посочи Човека глас.

Аврамов се обръща към почитателите си с апела молба „ в никакъв случай да не дават каквито и да било сведения за себе си на сходни сметки, били те, най-малко видимо, владеене на известни лица “.

На профила менте на изпълнителя се мъдри негова фотография от по-ранните му години, съпроводена с надпис: „ Цялата обич към теб, мой прелестен почитател, благодаря ти доста, че поддържа фантазията “. Кибер злосторниците не са си дали труда да обяснят каква е тъкмо фантазията на Аврамов и за какво тъкмо в този момент търси поддръжката на своите почитатели, като предлага на изцяло непознати хора своето виртуално другарство.

Това e предиздвикало доста от тях да се усъмнят в достоверността на акаунта. Те незабавно са го докладвали на админите на платформата и с помощта на бдителността им подправеният профил на артиста е бил блокиран.

За страдание въпросът какъв брой от хората, от които мнимият Красимир Аврамов е изискал персоналните им данни, са се хванали на въдицата. Човека глас не разкрива дали към този момент разполага с противоположна информация стигнало ли се е до някакви вреди поради изтеклата към хакерите информация.

Една от вероятните аргументи за неяснотата е създалият се боязън у почитателите въобще да взаимодействат по какъвто и да било метод с Красимир Аврамов в обществените мрежи.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР