Да продадеш жилището си в центъра на София, за да

...
Да продадеш жилището си в центъра на София, за да
Коментари Харесай

Млади семейства останаха без домове след крупна измама от строителна фирма

Да продадеш жилището си в центъра на София, с цел да си построиш къща наоколо до града. Къща, която по този начин и да не получиш. Това е общото сред няколко фамилии, които се доверили на еднакъв строител. Предплатили му огромни суми, само че малко след началото на градежите, работата спряла, а строителят липсващ.

Наскоро Велислава и брачният партньор ѝ влагат в къща с двор в краен столичен квартал, където да отгледат децата си. Купуват остарял парцел, който желаят да разширят с още пространства. За градежа наемат компания " Раубфогел ". Избират я поради атрактивната цена, която шефът ѝ Марин Миланов им предлага. През април подписват контракт, споделя NOVA.

" Офертата беше 60 и няколко хиляди лв.. Според контракта, той трябваше доникъде на август да е направил основите на обекта, всичките колони, зидария на покрива и пояса. Първата сума му е преведена на 10 април - 17 941,32 лв.. С тези пари той трябваше да купи арматура. После сподели, че цените на тухлите се подвигат и е хубаво да купим и тях незабавно. Преведохме още 3000 лв.. На 19 април са му преведени още 5500 лв., които сподели, че са му за кофраж. Последната сума, която съм му превела, е на 29 април - още 3000 лв.. По време на изкопните работи разбрахме, че нещо не е както би трябвало. Започна да изпраща по един човек един път - два пъти в седмицата. Или ей по този начин, едвам отбие номера за един, два часа. За близо 30 хиляди лв. е излял едни основи и е изплел част от арматурата по стените ", споделя пострадалата Велислава Младенова.

В един миг строителят стопира въобще да се появява. Предплатените материали също липсват.

Няколко месеца по-рано въпросната компания е наета и от друго младо семейство, което продава жилището си в центъра на София, с цел да си построи къща в село до града. Предпочитат да не демонстрират лицата си. Договарят се за цена от 132 000 лв., от които фамилията поетапно изплаща близо 95 000.

Потърпевшите от лъжливата скица са общо седем фамилии. Всички те са безапелационни, че ще търсят правата си в съда.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР