Да превъзмогнем егото и историята, както и да направим следващите

...
Да превъзмогнем егото и историята, както и да направим следващите
Коментари Харесай

Петков в РСМ: Само обединени, а не по партии, можем да вървим напред

Да превъзмогнем егото и историята, както и да създадем идващите крачки в връзките с районен съд Македония. За това прикани министър-председателят Кирил Петков по време на среща с българи в град Битоля, където участва на откриването на Българския културен център " Иван Михайлов ", оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. " Не може тематиката да се употребява у нас за вътрешнополитически цели. Това е народен интерес и би трябвало да работим дружно, в синхрон, всички. "

Според него до момента в който държавните управления могат да работят по документи и разнообразни дипломатически стъпки, които би трябвало да се създадат , тук битката е за сърцата и мозъците на хората от двете страни на границата и това няма по какъв начин да се случи на база на документи.

" Това би трябвало да се случи на база на общи дейности, на единодушие и на работа дружно. Това, което стана ясно в нашата коалиция, и в България като цяло, а мисля и от другата страна на границата в РСМ и в разнообразни институции, че е време да загърбим разликите между тях, тъй като стабилността на България, на РСМ, на Балканите зависят от тези общи дейности ", счита министър председателят.
 Премиерът на РСМ убеждава, че няма скрито съглашение с България
Премиерът на РСМ убеждава, че няма скрито съглашение с България

Ковачевски акцентира, че в никакъв случай не е приказвал за дата, а за бързо, само че не преждевременно решение на отворените въпроси с България

По думите му би трябвало да обърнем смисъла на термина " балканизация ". Нашата задача сега е да обърнем тази дума и тя да има друго значение, употребявайки общият капацитет, подавайки си ръка дружно този район да стане най-бързо растящият в Европа. Трябва да надмогнем егото си, до някаква степен близка и не толкоз близка история и да кажем, че е имало положителни страни, имало е и не толкоз положителни страни. Време е да създадем идващите крачки напред, съобщи Петков.

За българския министър председател българите в РСМ са мост .

Външният министър Теодора Генчовска съобщи, че напъните на всички институции би трябвало да бъдат ориентирани към гарантиране на правата на българите в РСМ и вписването им час по-скоро в Конституцията на страната.

Визитата на българска делегация през днешния ден в Северна Македония е знакова след абсурда, който разтресе обединението в последните две седмици във връзка че министър председателят Кирил Петков непрестанно се пробва да заобиколи Договора за другарство и съдействие, подписан сред двете страни, а и ветото, наложено от страната ни върху преговорната рамка за участие на РСМ в Европейския съюз.
 Захариева: България се излага пред Скопие
Захариева: България се излага пред Скопие

Не наподобява като да имаме единна позиция по въпроса за РСМ

Вчера в Народното събрание външният министър, като даже съобщи, че се водят две паралелни външни политики. За това Генчовска упрекна външнополитическия екип на премиера, който се оглавява от Весела Чернева. Въпреки това Генчовска, а и самият министър председател Петков оповестиха, че не се прави опит за подмолна сделка за повдигане на ветото. и от други представители на Политическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР