Да превърнеш хобито си в бизнес с начален капитал от

...
Да превърнеш хобито си в бизнес с начален капитал от
Коментари Харесай

Дамата, създала бизнес за $1 милиард с $500 начален капитал, за която работят само жени

Да превърнеш заниманието си в бизнес с начален капитал от едвам 500 $. А няколко години по-късно да управляваш бранд, оценен на 1 милиард $. Това е нещо, което Кендра Скот знае по какъв начин да направи.

През 2002 година тя взема решение да сътвори нещо свое. За задачата си основава офис в една от свободните стаи в дома ѝ Остин, Тексас, три месеца откакто ражда първото си дете.

" Всеки може да трансформира някоя странична активност в мощен източник на приходи. Необходимо е единствено да се отдаде на пристрастеността си към това занятие и да подсигурява чудесно обслужване на клиентите си ", споделя тя пред CNBC.

Всъщност в началото тя се води от нуждата да изкарва в допълнение пари, до момента в който отглежда детето си. Тя създава въодушевени от нея бижута.

Първоначално тя съумява да построи местна база от клиенти, като сама разнася бижутата си до техните магазини, където те ги продават. В следствие обаче нейната работа е видяна от марки, като Nordstrom Bloomingdale " s, които стартират да си партнират със Скот и да оферират нейни артикули.
 Снимка 488505
Източник:

По време на финансовата рецесия тя съвсем банкрутира и е напът да затвори компанията си. Възстановява интензивността си бързо по-късно и през 2010 година едноименния бранд - Kendra Scott.

Истинската опция за " изстрелване " в корпоративния свят идва за нея през 2016 година. Тогава компанията Berskhire Partners, която е част от империята на вложителя Уорън Бъфет Berkshire Hathaway купува миноритарен дял от компанията ѝ.

Към края на 2019 година марката, основан от Кендра, има 102 лични магазина, както и онлайн магазин. За нея работят над 2000 чиновници, като 95% от тях са дами.

След това влагане оценката на компанията на Кендра минава 1 милиард $, демонстрират данни на Wall Street Journal.

Според нея тайната на триумфа се крие в една основна фраза: " Прави нещо, което ти харесва и е твоя пристрастеност. След това границата е единствено небето ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР