Да прекалим с храната на празничната трапеза е лесно, защото

...
Да прекалим с храната на празничната трапеза е лесно, защото
Коментари Харесай

Как да преминем към протеините след края на постите

Да прекалим с храната на празничната софра е елементарно, тъй като на нея участват доста изкушения. Особено рисково е това за хората, спазвали Коледния пост.

Те би трябвало да стартират последователно още веднъж да включват животинските храни в менюто си.

" Дори и да не сте спазвали поста, има правила, които оказват помощ да избегнем тежестта от прехранването или  обострянето на някои болести, предизвикано от разнообразни храни ", сподели пред БНР проф. Вергиния Георгиева от Центъра по естествена медицина и гладолечение.

" Много хора към този момент постят и прекосяването от един режим на пости към банкет на скотски проетини би трябвало да се подхожда доста деликатно, сподели още тя.

" Трябва да пазим черния си дроб, бъбреците и тънките и дебелите вътрешности. Затова последователно се минава от едни режим на различен - първо с банкет на млечните артикули, внимава се с мазните храни, употребяват се повече супи, като месата се степенуват - от по-леките меса и чак най-после към свинското месо, гарнирано с доста салати ", разясни още проф. Георгиева.

" По-малко от всичко " е верният метод, с цел да не получим стомашно-чревни проблеми, да одобряваме повече течности и да вършим по-чести разходки измежду природата.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР