Да показваш чувство за хумор, да успяваш да разсмиваш другите

...
Да показваш чувство за хумор, да успяваш да разсмиваш другите
Коментари Харесай

Един научно доказан белег за интелигентност

Да показваш възприятие за комизъм, да успяваш да разсмиваш другите – това е научно потвърден белег за просветеност, напомня в уеб страницата Business Insider авторката Шана Лебоуитз .

Проучване от 2011 година на Университета в Ню Мексико потвърждава връзка сред хумора и интелигентността.

В рамките на опит, 400 студенти по логика на психиката били помолени да напишат занимателни надписи под карикатури на New Yorker.

Преди това, младежите били помолени да попълнят проби за премерване на способността им за нереално мислене.

Измерена била и вербалната им просветеност.

Накрая се оказало, че най-забавните надписи под рисунки били измислени от студентите с по-високи резултати на тестванията за когнитивни качества.

По-точно, младежите с висок резултат във връзка с вербалната просветеност, били създатели на по-смешни хрумвания.

Друго проучване на същия университет употребило група комедийни артисти и същата процедура.

При експертите, при които хуморът бил част от работата и развито умеене, несъмнено, се получили по-смешни надписи под карикатурите, в сравнение с при студентите.

Но също били най-смешни концепциите на тези от тях, които имали по-високи показателни във връзка с вербалната просветеност. Тя е част от общата просветеност на индивида. Проявява се посредством умеене за вербализиране.

Още през 70-те години проучване в Щатите посочило, че 55 мъже комедианти и 14 дами със същата специалност имат доста по-високи резултати на IQ проби от хора с други специалности.

Тези и други резултати опровергават заблудата на някои хора, че непрекъснатите смешки и бягането от сериозността са белег за липса на просветеност. Напротив.

Освен това, хората с възприятие за комизъм обичайно имат повече триумф с броя на сантименталните сътрудници. Това още веднъж е посочено от изследване измежду студенти на Университета на Ню Мексико.

източник:Obekti

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР