Да оставим тези момчета да спорят помежду си. Това бе нетипично

...
Да оставим тези момчета да спорят помежду си.
Това бе нетипично
Коментари Харесай

Борисов не иска реплика в диалога на високо равнище Денков - Пеевски

" Да оставим тези момчета да спорят между тях. "

Това бе нетипично сбития коментар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за размяната на реплики сред премиера акад. Николай Денков и ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Имам добра памет, помня, че финансов министър на Радев бе Асен Василев, дано всеки да си носи отговорност за случките. (...) Президентът Радев има право по Конституция да наложи несъгласие ", засегна партийният водач и тематиката със заканата на президента да наложи несъгласие върху Бюджет 2024.

Що се касае до концепцията за продажба на земеделска земя от страната, което Асен Василев отхвърля да е истина, ГЕРБ са безапелационни - биха подкрепили продажба на ненужни и неизползваеми имоти, само че не и на плодородна земеделска земя.

Първата политическа мощ в Народното събрание не подкрепили концепцията на " Възраждане " да се сътвори краткотрайна анкетна комисия, която да проверява хипотетичния напън от Кирил Петков върху министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, тъй като си има съответните органи, които да проверяват, а не това да прави Народното събрание.

" А и считам, че в идващите седмици би трябвало да сме доста монолитни, сплотени, с цел да приемем Конституцията, бюджета, значими за страната закони ", аргументира се още Бойко Борисов.

В обичайно пространното си изказване Борисов засегна и въпросите към зимната конюнктура от последните дни, довело до неналичието на ток в редица обитаеми места в страната. Лидерът на ГЕРБ упълномощил на сътрудниците си да разработят законови промени, които да задължават ЕРП-та и ВиК сдружения при такива обстановки или да връщат пари на хората, или да понасят съществени наказания.

News.bg попита Борисов и по друга значима за " некоалицията " тематика - готвеното съдружно съглашение сред ГЕРБ и ПП/ДБ, което всички партии декларират, че желаят, само че към момента не е реалност, въпреки да се готви от месец юни.

" Христо Иванов се приготвя, само че се написа постепенно. Понеже нали знаете - както викат: Защото знам, че не можеш да четеш бързо, пиша постепенно ", шеговито отговори експремиерът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР