Да описваш живота в един от най-отдалечените райони на Британската

...
Да описваш живота в един от най-отдалечените райони на Британската
Коментари Харесай

Билярдна маса от XIX век разказва истории от колониална Австралия

Да описваш живота в един от най-отдалечените региони на Британската империя през 80-те години на XIX век е означавало да си новаторски, артистичен и... състезател на билярд.Резбованите панели върху тази билярдна маса са дело на майстора от Сидни Джордж Хюлбърт. Когато е приключена, тя потегля по изложения в колониална Австралия.
Това е поредност от винетки за добива на злато, живота на заселниците, локални животни и растения. Получаваме изцяло чувство какво съставлява Австралия по това време. Интересното е, че на видно място в изображенията е спорът сред заселниците и туземното население.
доктор Йън Коутс – Национален музей на Канбера

Артефактът се озовава и в самия Бъкингамски замък, допуска се, че на него са играли билярд кралица Виктория, принц Албърт и други членове на английското кралско семейство.След това масата прекарва десетилетия в разнообразни частни сбирки и даже в една-две кръчми, преди донорите на Националния музей не вземат решение да закупят творбата на изкуството.Артефактът може да бъде забелязан в Канбера до февруари 2023 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР