Да, налага се. Така правосъдният министър Данаил Кирилов подкрепи главния

...
Да, налага се. Така правосъдният министър Данаил Кирилов подкрепи главния
Коментари Харесай

Данаил Кирилов за коронавируса: За някои групи са оправдани по-рестриктивни мерки, внимавайте какво пишете във Facebook

Да, постанова се. Така правосъдният министър Данаил Кирилов поддържа основния прокурор Иван Гешев за по-строги ограничения поради ковид.
Кирилов счита, че към този момент има известно преодоляване, само че сме още в подножието на " огромния скок на кривата ". Министърът обаче не пожела да разяснява какви още ограничения следва да се вкарат – да вземем за пример да има ли вечерен час и ограничение на пътуванията вътре в България.
На въпрос на Българска национална телевизия какво вършим с ромите (бел. ред. - не беше употребена думата " роми ", а изразът " избрани обществени групи " ), отговорът беше, че българинът посочил способността си да се дисциплинира, когато е належащо, само че имало и групи, които по-трудно го правели. " Оправдани са и по-рестриктивни ограничения ", сподели Кирилов по адрес на ромската общественост.
Министърът обаче сподели, че Законът за изключителното състояние не урежда нови епидемиологични ограничения – това ще го взема решение здравният министър. Няма в закона да изброяваме всички дейности, които са неразрешени или позволени, посочи Кирилов. Според него, и до момента здравният министър можел да работи по здравния закон със заповеди.
На въпрос какви права губим като жители в изключителното състояние, Кирилов уточни правото на придвижване. " Определено считам, че други права не се засягат ", изясни той.
Попитан особено за така наречен подправени вести и въпрос дали някой написа нещо погрешно във Фейсбук, Кирилов отвърна, че би следвало разпространяване на погрешна информация да се инкриминира. Министърът подсети случая с Таско Ерменков и подправената информация за отровена вода от язовир " Искър ", по която от ГЕРБ сезирали прокуратурата, само че нищо не последвало за Ерменков (бел.ред. - той се извини). Би следвало всеки да се въздържа да популяризира информация, която може да провокира боязън и безпокойствие и не е тествана, изясни министърът.
За препоръчаните санкции за лекари и медицински служащи, в случай че откажат да оказват помощ на заболели от ковид без основателни аргументи, Кирилов отговори, че има въодушевление измежду всички партии това да отпадне, само че го нямало в формалните оферти. Той настоя, че предлагането касае единствено случаи, при които са налице всички справедливи предпоставки да се работи безвредно.
Предвидили сме да няма запори за физически лица на банкови сметки – такива, които служат за прехрана и такива, които са от трудови приходи, уточни правосъдният министър.
Кирилов сподели и, че 2 седмици преди изключителното състояние била направена организация в пандизите. Имало подозрения за 4 случая, тъй като пандизчиите работели на външен обект, само че към този момент е предходна повече от седмица и случаите " не се потвърдиха ", по думите на министъра. Той сподели и, че в пандизите наказванията се изтърпявали по принцип " в условия на карантина ".
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 март "
" Още по-крути ограничения на Балканите поради ковид, ето по какъв начин се развива епидемията по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР